Bild
Nästa artikel

Motorhistoriska dagen

RESTIPS

Från Boden i norr till Trelleborg i söder firas Motorhistoriska Dagen den 6 juni och denna dag syns ovanligt många historiska fordon på vägarna.

– Nationaldagen är en bra dag för alla fordonsägare att ta ut sina historiska fordon för att synliggöra det fordonshistoriska kulturarvet, säger Peter Edqvist, Motorhistoriska Riksförbundets ordförande.

Själv kommer han att besöka Staffanstorp där en av finalisterna i tävlingen Kultur på väg, klubben Classic Mc Moped Club, kommer att genomföra ett rally där man kör för Världens Barn, alla startavgifter går oavkortat dit. Detta evenemang, tillsammans med ytterligare fyra, har valts ut att tävla i arrangörstävlingen Kultur på väg som arrangeras för sjätte året i rad av Motorhistoriska Riksförbundet och tidningen Nostalgica Magazine.

Den huvudsakliga målsättningen med Motorhistoriska Dagen är just att synliggöra det fordonshistoriska kulturarvet och det kan enskilda fordonsägare göra genom att ta ut sina historiska fordon och medverka vid evenemang. Kan man inte delta kan man ändå vara med genom att ställa upp sitt fordon hemmavid. Tillsammans visar fordonsägarna på den fordonshistoriska rörelsens bredd, både fordonsmässigt, ägarmässigt och geografiskt.

Hitta ett firande nära dig: http://www.mhrf.se/6juni

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.