Bild
Nästa artikel
En klassiskt blå Bugatti tar en sväng på den skånska racingbanan RIng Knutstorp.
En klassiskt blå Bugatti tar en sväng på den skånska racingbanan RIng Knutstorp.

Motornostalgi i Knutstorp

SKÅNE

Den 23-25 maj anordnas Knutstorp Revival med hundratals historiska bilar på startlinjen.

Det är första gången som evenemanget anordnas och förlagan är brittiska Goodwood Revival, ett av världens mest populära motorevenemang som anordnats sedan slutet på 90-talet.
– Vi vill göra en försvenskad variant och spinner vidare på den retrotrend som tråder i Europa just nu, säger Magnus Öhrström VD och anläggningsansvarig för motorbanan Ring Knutstorp.

Idén till evenemanget fick han tillsammans med racinglegenden Picko Troberg och racet kommer att köras i ett tiotal heat med bilar från 20-talet till 80-talet inom klasserna formel, standard och GT. De drygt 250 tävlande fordonen kommer bland annat ifrån Racerhistoriska Klubben och Danska Mästerskapet.

Förutom motortävlingen i nostalgisk anda bjuds det bland annat på antikmarknad och utställning av gamla flygplan och motorcyklar. Besökarna uppmanas att klä sig tidsenligt i 40- 50- eller 60-talskläder.
– Det är inget krav men jag tror att det kommer bli en speciell känsla när man kommer ner i depån och ser alla åskådare i tidstypiska kläder, säger Magnus Öhrström.

Artikeln ursprungligen publicerad på Vi Bilägares hemsida

Var?

Ring Knutstorp ligger vid väg 109, öster om Helsingborg vid Kågeröd

GPS: N55°59'15", E13°06'53"

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.