Bild
Nästa artikel
Nu är det jul!

Nu är det jul!

EVENEMANG

Kanske inte riktigt än men julmarknaderna öppnar upp runt om i landet, inte sällan nu i helgen. Här tipsar vi om den stämningsfulla marknaden i Wadköping, men i det aktuella numret av tidningen finns 67 stycken!

Wadköpings julmarknad startar nu på söndag den 25 november och pågår varje söndag klockan 11-16 till och med den 16 december! Marknaden arrangerades första gången 1973 och har det blivit en tradition. Strosa runt bland de mysiga gårdarna i den genuina och historiska miljön med hus från 1500-talet, botanisera bland julpynt, hemslöjd, tomtar, kransar, korvar, ostar och annat som hör julen till.

Här är ett axplock av aktiviteterna:

Tomtespår

Gå slingan ”Tomtespår” och lär dig mer om Gårdstomten som är en ganska argsint liten herre som håller ordning på gårdarna. Han hjälper till med arbetet och drar lycka till gården, i alla fall så länge han är nöjd och blir väl behandlad.

Julutställning

Besök julutställningen i Hantverkarboden – här lär du dig allt om julen och dess traditioner.

Julstänger

Julstänger sattes förr upp för att markera att alla julförberedelser var klara och att helgfriden kunde börja. På Handskmakaregården visar vi på prov på hur julstänger kunde se ut.

Tomten
Alla adventssöndagar, 2, 9 och 16 december, får barnen träffa tomten som kommer på besök och sprider julstämning. Tomten kommer inte den 25 november utan är då hemma och förbereder julen. 

Julpyssel

Traditionellt julpyssel med Tomtemor och hennes vänner i Teaterladan den 2, 9 och 16 december.

Julsånger

Njut av julsånger som sjungs utomhus eller besök vår julgransutställning som är dekorerade av barn från förskolorna Fridensberg, Junibacken och Wadköping.

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.