Bild
Nästa artikel
Öland Spirar 10-12 maj 2019

Öland Spirar 10-12 maj 2019

ÖLAND

Missa inte vårens öländska folkfest, Öland spirar, som bjuder på öppna trädgårdar, hantverk, konst och blommor! I år är det dags för den åttonde upplagan den 10-12 maj när Öland visar upp sig i en vårdager skrud!

För åttonde året i rad satsar Ölands Skördefest på Öland Spirar; ett evenemang som öppnar dörrarna till Öland i maj. Besökarna kommer att erbjudas aktiviteter runt om på ön som är förknippade med trädgård och uteliv.

Temat för evenemanget är trädgård, naturupplevelser och lantliv och över hela Öland erbjuds du som besökare aktiviteter i den andan. Shoppa, ät gott och upptäck sevärdheter, upplev konst, musik och litteratur som krydda på Ölandsbesöket.

Det är ett vårfagert och inspirerande Öland som visar upp sig med orkidéer och fågelsång. Dessutom har Öland sina självklara värden i landskapet som exempelvis Världsarvet på södra Öland, strandängar och stenkust. Upplevelser du inte hittar någon annanstans.

När den öländska naturen spirar bjuder också många trädgårdar på sköna, grönskande upplevelser. Öppna trädgårdar är ett inspirerande inslag under helgen. I anslutning till flera av dem finns dessutom en ateljé intill, där du kan njuta av konst eller konsthantverk i alla de former.

Handelsträdgårdar och plantskolor på Öland är vid denna tiden på året sprängfyllda av inspiration och växtlighet till din egen trädgård.
Här kan du botanisera på egen hand eller få professionell hjälp, om du så önskar.

Det finns inte många platser som Öland när det gäller uppvisande av olika djurarter som du kan beskåda, klappa och till och med rida på. Under Öland Spirar finns möjlighet att uppleva alpackor, kameler, strutsar, kossor, får, hästar men även mindre djur som kaniner och höns.


På sydöstra Öland får du utöver den fantastiska naturen även chansen att uppleva Fågelvägen. Här har man samordnat företag och föreningar i ett gemensamt projekt. Här anordnas ett stort antal aktiviteter på olika platser, inom det geografiska område som i dag kallas Fågelvägen.

Spana in programmet för helgen.

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.