Bild
Nästa artikel
På Eketorps borg uppträder gycklargruppen Trix på 2016 års skördefest!
På Eketorps borg uppträder gycklargruppen Trix på 2016 års skördefest!

Ölands skördefest startar redan på onsdag

ÖLAND

Ölands Skördefest invigs i år redan på onsdagen den 28 september i Borgholm. Skördefesten, som är Sveriges största, hålls i år för 20:e gången och väntas locka hela 200 000 besökare.

Runt om på hela Öland blir det stor fest när Öland firar 2016 års skörd.  Affärer, gårdsbutiker, restauranger, krogar och caféer säljer och serverar nyskördade läckerheter och öns konstnärer bjuder in till visningar. Två Konstnätter, eldskulpturer, fyrverkerier, dockparad, pumpagubbar, utställningar, Fårets Dagar, Matlandskapet och mycket annat står på programmet. Totalt blir det drygt 900 aktiviteter över hela ön!

Värt att nämna extra är att det blir skördenatt på Eketorps borg med sång, gyckel och god mat. Där kan du uppleva eldiga uppträdanden och skrämmande berättelser i husen, öva bågskytte i eldens sken, smaka värmande skördesoppa och ingefärsdricka. Som extra krydda uppträder gycklargruppen Trix med suggestiva och humoristiska elduppvisningar under kvällen!

Kronprinsessan Viktoria inviger skördefesten på onsdagen och alltihop avslutas med den stora paraden i Borgholm på söndagen.

Här hittar du hela programmet!

Kommer du norrifrån kan du kombinera med Kiviks äppelmarknad som hålls 24-25 september.

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.