Bild
Nästa artikel
Örebro länsmuseum bjuder in till Arkeologidagen

Örebro länsmuseum bjuder in till Arkeologidagen

NÄRKE

Söndag 25 augusti kl 13.00 firas Arkeologidagen vid Råsvalslund som är en välbevarad vikingatida bosättning utanför Lindesberg. Följ med länsmuseets arkeolog Martin Edlund på en guidad visning av området och delta i prova-på aktiviteter.

Runt om i Sverige firas Arkeologidagen den 25 augusti. I Örebro län bjuder Örebro länsmuseum in till guidad visning och prova-på-aktiviteter vid Råsvalslund - söder om Råssvallens idrottsplats mellan Guldsmedshyttan och Storå.

Följ med länsmuseets arkeolog Martin Edlund på en guidad visning av området mellan klockan 13:00 och 14:00 och delta i prova-på aktiviteter mellan 13:30 och 14:30. Hör arkeologen berätta om lämningar och föremål som påträffats vid arkeologiska grävningar. Det finns också möjlighet att prova på vikingalivet med aktiviteter som pilbågsskytte, klä sig i vikingatida kläder och prova redskap.

– Vi tittar närmare på den bevarade boplatsen med husterrasser och gravfält med gravhögar, och får hör mera om vad som påträffats vid tidigare undersökningar, skriver Örebro länsmuseum i sin inbjudan.

Platsen ligger i en naturskön hagmark vid sjön Råsvalen som även bjuder på många blommor och ängsväxter allt efter årstiden. Området kommer under hösten 2019 att göras mera tillgängligt av Lindesbergs kommun med skyltning och rastplatser.

Vägbeskrivning: Från Örebro, kör Rv50 i norrgående riktning mot Lindesberg och Storå. Vid rondellen i Guldsmedshyttan fortsätt mot Storå ca 1 km och tag av höger mot Råssvallens idrottsplats. Fortsätt på Råsvalsvägen ca 200 m fram till Råsvalslunds gård och naturområde. Begränsad tillgänglighet med kuperad mark och stängsel runt hagmark. Ett mindre antal parkeringsplatser finns utanför Råsvalslunds gård. Ett större antal parkeringsplatser finns vid Råssvallens idrottsplats.

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.