Bild
Nästa artikel

Örnsafari i Kristianstads Vattenrike 2017

SKÅNE

Nu börjar årets evenemang komma igång och först ut är som vanligt Örnsafari i Kristianstads vattenrike där du under guidning kan uppleva det rika fågellivet. Årets upplaga pågår till vecka 10.

Örnsafari beskrivs ofta som något utöver det vanliga, ett äventyr, en upplevelse, något exotisk på nära håll som det inte är alla förunnat att få se. 

Du får uppleva vinterns karga och tuffa fågelliv för de häftigaste rovfåglarna vi har i Sverige, örnen! Den guidade turen på Helge å går genom de örnintensiva delarna av Kristianstads Vattenrike, Skånes enda biosfärområde.

Senaste vintrarnas örnräkningar har visat att mellan 150 till 200 olika örnar vistats i området, under perioden december till början av mars. Havsörnen är den vanligaste av örnarna.

Guidad av landskapsvetaren Janne Olsson åker båten på delar av den drygt 35 km långa sträckan genom Vattenriket och längs vissa särskilt utvalda högintressanta stråk där oftast flera örnar kan förväntas hålla till. Vanligtvis kommer man på vissa platser fåglarna riktigt nära. Varje utflykt anpassas efter väder och vind och som med alla upplevelser av vilt djurliv sker det på djurens villkor.

Jan Olsson med företaget Landskapet Jo har fått kvalitetsmärkningen Naturens Bästa. Bakom kvalitetsmärkningen Naturens Bästa står Ekoturismföreningen som i samarbete med VisitSweden, och är ett kvalitetsmärke för ansvarsfull upplevelseturism i naturen i Sverige. Det som internationellt ofta kallas för ekoturism.

Landskapets aktiviteter och upplevelser är även godkända av Svenska EQUALITY.

Var?

Örnsafarits hemsida hittar du här där du även hittar tider och platser.

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.