Bild
Nästa artikel
Påskäggsjakt på Tjolöholm

Påskäggsjakt på Tjolöholm

Halland

Många har som tradition att möta våren på Tjolöholm under påskhelgen och den 18-22 april, fylls godset av aktiviteter. Med tre olika rundor passar påskäggsjakten för både yngre och äldre barn. Dessutom kan barnen leka i Emils Katthult, träffa slottets tokige väsen Lubberkin, bli ansiktsmålade samt åka häst och vagn. 

Även i år har påskharen gömt ett antal ägg runt om på godset. Med hjälp av en karta kan man hitta alla ägg, så väntar en god belöning av påskharen. Nytt för i år är att det finns tre rundor att välja mellan och den längsta rundan passar även äldre barn, ungdomar och vuxna. En annan nyhet är att alla får belöning, även vuxna!

– Vi vill erbjuda en aktivitet som passar alla åldrar och där hela familjen har roligt tillsammans, berättar David Dagemark, evenemangschef på Tjolöholms Slott. Påskäggsjakten ger även barn och vuxna möjlighet att komma ut i naturen på ett lekfullt sätt.

Förutom den stora påskäggsjakten händer det mycket annat under påsken. I lekutställningen Emil! kan barnen stoja och leka i Katthultsmiljö. Slottets tokige väsen Lubberkin skojar, spelar och sjunger och får den som vill bli påskkärring eller påskgubbe erbjuds ansiktsmålning. Det finns möjlighet att åka häst och vagn runt godset och se hur slottets ängar sköts på gammalt vis med hästbruk. I slottsträdgården blommar tusentals lökväxter och ger tillfälle att njuta av vårens blomsterprakt.

På slottet visas utställningen "Bohemian Luxury - Liberty style at Tjolöholm" och det ges klassiska slottsvisningar och dramatiserade barnvisningar. På påskdagen finns det dessutom möjlighet att följa med på årets första löparguidning, en guidad tur i lugnt joggingtempo ute i naturområdena, ledd av slottets trädgårdsmästare. Alla med förköpt visningsbiljett får dessutom fri entré till på påskfirandet.


Påsk på Tjolöholms Slott drar igång torsdagen den 18 april och pågår till och med måndag den 22 april. Öppettiderna är 10.30-16 varje dag. Inträdesavgiften till påskfirandet är 60 kr för vuxna och 120 kr för barn, inklusive karta för påskäggsjakten och belöning. Läs mer om påsken här.

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.