Bild
Nästa artikel
Potatisfestival och grill-SM den 14-16 juni

Potatisfestival och grill-SM den 14-16 juni

VÄSTERGÖTLAND

Potatisfestivalen i Alingsås blir återigen tre dagar fylla med aktiviteter och evenemang, den här gången med Nolhaga slott och park som en central plats.

Den 14-16 juni är helgen då Alingsås förvandlas till en sprudlande festplats när 2019 års Potatisfestival anordnas. Festivalen invigs traditionsenligt under fredagen med sill och potatis samtidigt som det blir underhållning i Åmanska parken från klockan 17. Det blir dansuppvisning med Kulturskolan och uppträdande av barn från Alingsås musikklasser som tillsammans med Lena Holst, ”Lena med bullen”, har övat in låtar med anknytning till staden. 

På Nolhaga slott, som i samband med att Alingsås firar 400 år 2019 och har öppet för allmänheten, kommer även Potatisfestivalen att förlägga en del av sina programpunkter under lördagen. I slottsparken kommer det att bjudas in till musikal, kuplett och visa med mera med en rad olika artister, bland annat Lasse Lindbom och Malena Tuvung. En annan nyhet för i år är att Grill-SM, under festivalhelgen, har valt att arrangera sina tävlingar i Nolhagaparken.

Fredagens kvällsevenemang riktar sig dock främst till ungdomarna som själva har fått vara med och påverka val av artister. En nyhet för i år är ”Alingsås Talang” som fritidsgården Arena Elva står bakom där barn och ungdomar har möjlighet att visa upp sina talanger på scen. Därefter fortsätter programmet i dagarna tre med nya inslag och återkommande favoriter, bland annat ankrace, alléloppis, ponnyridning, ansiktsmålning, fikavandring och musik. Och för de danssugna spelar dansbandet Excess under lördagskvällen.

Likt tidigare år har föreningsliv, näringsliv, medborgare och kyrka en betydande roll för Potatisfestivalen som tillsammans sluter upp, engagerar sig och står för många aktiviteter och uppvisningar i såväl innerstaden som i Nolhaga. 


– Slottet, gården och parken är en mycket vacker och värdefull del av vår stad. Runt slottet finns fina möjligheter för våra kreativa föreningar att ordna lekfulla aktiviteter av olika slag och bjuda in festivalens besökare till nya upplevelser. Vi öppnar Nolhaga slott för alla och våra besökare kan smidigt följa promenadstråken mot nya festligheter i parken och konstutställningar i slottet, säger Anne Gunnevik (L), ordförande i Kultur- och utbildningsnämnden.

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.