Bild
Nästa artikel

Rekordsommar på Kalmar Slott

SMÅLAND

Hösten på Kalmar slott bjuder på spökvandringarna Fasor & illdåd. Det blir föreläsningar, barnaktiviteter och konserter efter en rekordsommar då besökarna strömmat till som aldrig förr. Varför inte kombinera med Ölands Skördefest?

Sommaren är slut och Kalmar Slott summerar besökssiffrorna för säsongen. Förra året slogs det gamla rekordet och i år visar siffrorna på ännu en rekordsommar.

Årets sommarstad har bjudit på massor av aktiviteter och på Kalmar Slott har det breda utbudet av evenemang och utställningar lockat storpublik. Den nyss avslutade utställningen Medicis mode – en världsutställning i papper var mycket välbesökt. Fram till den 11 september, som var utställningens sista dag, hade drygt 85 000 entrébetalande besökare gästat slottet under 2017. Förra årets rekordsiffra slogs därmed med 6 500 besökare.

– Vår säsongsutställning har varit mycket uppskattad. Kalmarbor, tillresta gäster från regionen och mycket internationella gäster passade på att beskåda de magnifika dräkterna i papper. Många besökare återkom till utställningen flera gånger och vi är mycket glada att den fick så fint mottagande i Kalmar. Kung Johan III hade varit stolt om han fått se den i sin festsal, säger slottschef Mimmi Mannheimer.

Under högsäsongen upplevde många familjer äventyren på Barnens slott med aktiviteter som Slottskampen, skattjakt och barnguidningar och den populära familjeunderhållningen med tv-duon Jecko och Jessie drog fulla hus.

Årets nyhet för vuxna besökare var en teaterguidning runtom i slottets salar. Den dramatiserade historien om Kung Erik XIV:s liv, som spelades dagligen under högsäsongen, var en av de populäraste guideturerna under sommaren.

– Våra satsningar på att erbjuda ett stort utbud av aktiviteter till olika målgrupper har fallit väl ut, säger slottschef Mimmi Mannheimer. 

Men, som sagt, även hösten är händelserik på slottet med den populära spökvandringarna Fasor & illdåd. För dig som inte hunnit besöka slottet än eller inte vill vänta till nästa sommar kanske det är dags. Kombinera med Ölands stora evenemang, Skördefesten!

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.