Bild
Nästa artikel

Restips: 400-årskalas i Kristianstad

SKÅNE

Den 22 maj är det exakt 400 år sedan Kristianstad fick stadsrättigheter och det firar man med ett stort kalas som varar ända till den 24:e!

Ja må han leva, ja må han leva! 22 maj är dagen K som i Kalas. Det är Kristianstads födelsedag som de firar med ett hejdundrande stort kalas. Jubilaren firar denna dag att det är exakt 400 år sedan staden fick sina stadsrättigheter på Hammarshus och Christian IV grundade Kristianstad.

På födelsedagen blir det aktiviteter för stora och små. Det bjuds bland annat på tårtkalas och det Svenska kungaparet gästar Kristianstad. Det blir musik i olika former och omtyckta Kristianstadstjärnor underhåller. Missa inte det!

Under hela 2014 blir det festligheter av och med Kristianstads invånare eftersom 400 års jubileumet uppmärksammas löpande men tonvikten läggs självklart på Kalashelgen 22-24 maj. Du åker väl på detta hejdundrade kalas?

Kalasprogrammet startar kl. 10.00 på Stora torg och slutar kl. 23.00.

Camping

Det finns en mängd campingar i närheten. 3 km från centrum, på Slättingsvägen 98, finns Charlottsborgs camping som har bra bussförbindelser till centrum. Deras hemsida hittar du här.

GPS: N56°01'10", E14°07'32"

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.