Bild
Nästa artikel

Restips: Dansa fram till sambarytmer

DANMARK

Aalborg ordnar Nordeuropas största karneval den 18-24 maj. Passa på att besöka gemytliga Danmark när de ordnar denna häftiga fest!

Sydländsk stämning, eggande rytmer, karneval och mystik. Brasilianarna är världskända för deras spektakulära karnevaler, men du behöver inte resa så långt för att uppleva stämningen. Danskarna har släppt loss samma stämning i sin karneval.

Fler än 100 000 människor kommer att dansa fram till sambarytmer i karnevalståget i Aalborg 18-24 maj 2014. Karnevalen är öppen för alla och växer sig större för varje år. 1983 hölls den första karnevalen i Aalborg som samlade knappa 10.000 besökare. Sedan dess har karnevalen som hålls årligen hela tiden vuxit och karnevalen samlar numer runt 100.000 besökare runt sambarytmerna. Med så många besökare innehar Aalborgs Karneval titeln ”Nordeuropas största Karneval”.

Till skillnad från andra stora karnevaler där det enbart är professionella deltagare i paraderna är Aalborgs Karneval öppen för alla. Såväl stora som små uppmanas att haka på och bli en del av detta svängande karnevalståg. Aalborgs Karneval är en hyllning till livet, bara fantasin sätter gränserna för kostymerna. Resultatet har blivit ett unikt och folkligt karnevalståg där alla vågar släppa loss.

Men självklart har Aalborgs Karneval även exotiska och extravaganta inslag eftersom paraden innehåller så många olika typer av deltagare. Med karnevalsgrupper från många olika länder får du en känsla av att karnevalen lika gärna kunde hållas i Sydamerika. Meterhöga dräkter, fjädrar, trummor och sambarytmer hjälper till att skapa denna häftiga karnevalsstämning!

Varje år väljs en man eller kvinna ut som får vara Kung eller Drottning av staden för en dag. Som något helt nytt lanserar Aalborg Karneval en karnevals-öl, som kommer att säljas under en begränsad period i utvalda butiker och som karnevalsdeltagarna får ta med till Kildeparken den 24 maj. Ölen är en pilsner som bryggs av Ølfabrikken.
Var?

Aalborg ligger efter E45,  norra delen av Jylland.

GPS: N57°02'20", E9°56'19"

Det finns flera campingar men denna ligger centralt och hemsidan hittar du här. GPS: N57°03'15", E9°53'06        

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.