Bild
Nästa artikel

Restips: Drakamöllan operafestival

SKÅNE

Under midsommarhelgen är det operafestival på Drakamöllan. Midsommarafton och midsommardagen Barberaren i Sevilla och på söndagen Nordisk stjärnglans, där guidOpera möter Huaröds Kammarorkester.

Barberaren i Sevilla 20 juni kl 12 - 17
Generalrepetition av Gioacchino Rossinis mästerverk tolkat av Guido Paevatalu och guidOpera, Köpenhamn. Exklusivt erbjudande att få upp-leva en generalrepetition och att möta sångarna efter föreställningen. Be-gränsat antal platser. Före föreställningen serveras en midsommarbuffé.

Barberaren i Sevilla 21 juni kl 18 - 21.30
Premiär av Rossinis komiska opera i en helt ny tidsepok och inramning. Här förflyttas vi från Drakamöllans operabacke till filmens Hollywood. Vi får uppleva Guido Paevatalu som Figaro, en förslagen fixare och hälsoguru, som hjälper sin vän greve Almaviva att få sin älskade Rosina, trots att hennes impressario Bartolo gör allt för att lägga beslag på henne för egen del. I pausen serveras operalåda.

Nordisk stjärnglans 22 juni kl 14 - 17.30
Nordisk stjärnglans på Drakamöllan när guidOpera möter Huaröds Kammarorkester under en konsert där allt kan hända. Det blir musik med nordiska förtecken. Vi uppmärksammar Kristianstads 400- årsjubileum och Kung Christian IV kommer på besök liksom vår egen ”operakör”, medlemmar från Hässleholms Kyrkas Vocal Ensemble.

Mer information på www.drakamollan.com
Var?

Väster om väg 19 strax söder om Degeberga.

GPS: N55°45'19", E14°04'54"

Näraliggande camping finns här.

Evenemangets hemsida hittar du här.

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.