Bild
Nästa artikel

Restips: Fyra dagar Skate på Liseberg

GÖTEBORG

För tredje året i rad ordnar Liseberg en internationell skateboardtävling, Liseberg Classics. I år satsas det extra och evenemanget äger rum 5 - 8 juni 2014.

-  Det är kul att vi kan utveckla Skate på Liseberg på detta sätt. Att utöka eventet till fyra dagar, bjuda på mängder av härlig livemusik och möjligheten att bygga upp vår nya skatearena över Spegeldammen, kommer göra eventet otroligt mycket bättre och mer intressant för en större målgrupp, säger Mark Pulman, projektledare för Skate på Liseberg.

Fokus för evenemanget är ”Liseberg Classics”, Sveriges största skateboardtävling. Drygt 100 amatörer och 30 proffs deltar i tävlingen. Först ut på banan är de amatörer som vill anta utmaningen och ta chansen att kvala in till tävlingen. I år är öppna kvalen under torsdagen. De tio bästa går vidare och får kvala tillsammans med de 30 inbjudna proffsen om platser i semifinalen. På lördagen är det final och prisutdelning.

-  Tidigare år har pokalen tagits hem av norska åkare så det vore kul om Sverige kunde ta revansch i år, säger Mark Pulman.

Just nu pågår arbetet med att rita den för i år helt nya banan, planera alla detaljer och bjuda in internationella åkare till tävlingen.

Skate på Liseberg arrangeras i samarbete med Pulman Event.

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.