Bild
Nästa artikel

Restips: Hedemora Pålsmässomarknad

DALARNA

Att våren är kommen känns i luften och nu drar dessutom årets evenemang igång. 21-22 mars möts knallarna i Hedemora för att du ska kunna njuta av brända mandlar och härlig stämning.

På Stora torget i Hedemora blir det marknad med start klockan 10 både på fredagen och lördagen. Som vanligt erbjuder knallarna marknadsförsäljning.
Marknaden är öppen fredag kl 10.00-18.00. Lördag kl 10.00-16.00.

Marknaden kallas Pålsmässomarknaden därför den av tradition hölls på Pålsmässodagen när det i almanackan står Paul och Pål. Paul är en förkortning efter aposteln Paulus som omvändes just den 25 januari och mellan 1587 och 1902 hölls också marknaden den 25 januari.
Bondepraktikan innehåller många praktiska tips och enligt den var detta en dag då vädret skulle spås. Om vädret var klart på Pålsmässodagen skulle sommaren bli varm och solig. Det räckte dock med att det var klart så lång tid som det tog att sadla en häst. Det var kanske tur att det inte behövde vara klart hela dagen så att i stort sett alla somrar kunde bli varma och soliga.
Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.