Nästa artikel
Restips: Internationell gatuteaterfestival i Halmstad
HALLAND

Restips: Internationell gatuteaterfestival i Halmstad

Publicerad 24 juli 2014 (uppdaterad 1 november 2019)
Teater på balkonger, i vattnet samt på gator, torg och i parker. Internationella Gatuteaterfestivalen i Halmstad bjuder 30 juli – 2 augusti på föreställningar över hela staden.

I år erbjuder evenemanget cirka 40 föreställningar under fyra dagar och med gästspel i Helsingborg, Helsingør, Landskrona samt Kristianstad. Årets festival innehåller klassisk commedia, platsspecifika föreställningar, dans på en flotte i Nissan, luftartister i förorten, Afrikanska slagverkare, Varitégatan, Peter Wahlbeck i toppform, små föreställningar på stadens bussar, irländsk folkmusik, filosofiska samtal, Kvarnofonen i Harplinge, rörliga föreställningar, en stadsvandring, välsignelse och invigning, ett eget festivalband, en fransk Kulturprofessor som ska analysera staden, dans i en fängelsecell och mycket mer. 

Här hittar du hela programmet.

År 2015 är det 20 år sedan verksamheten startade och festivalen är fortfarande den enda permanenta i sitt slag i Sverige. Internationella Gatuteatefestivalen i Halmstad genomförs med stöd från kulturförvaltningen i Halmstad, Region Halland samt många andra sponsorer och bidragsgivare.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.