Bild
Nästa artikel

Restips: Medeltida marknad

STOCKHOLM

Den 12e och 13e april är det dags för medeltidsmarknad i Kungsträdgården. Det blir gycklare och massor med aktiviteter för både barn och vuxna.

För 4:e året i rad annordnas en medeltidsmarknad i Kungsträdgården under två dagar och här finns aktiviteter för både barn och vuxna. Hela området framför och runt scenen kommer mellan 11 och 18 att fyllas av knallar med medeltida hantverk, tidstypiska prylar och kläder. Det genomgående temat är medeltiden och barnen kan prova på runristning, bågskytte och att rida på riddarhästar.
Vapenbrödraskapet Carnis bågskyttesektion kommer visa bågskytte och låta besökare prova sina färdigheter och Carnis riddare anordnar en blankvapenturnering.

Alldeles i närheten av Kungsträdgården ligger Medeltidsmuséet för dig som vill plussa på med lite inomhusaktiviteter.

Kungsträdgårdens program hittar du här.

2009 var första året för detta årligt återkommande evenemang där du under några vårdagar får chansen att känna dina historiska rötter. Visste du exempelvis att Kungsträdgården använts av Erik av Pommern till att odla grönsaker?
Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.