Bild
Nästa artikel

Restips: Nu blommar Sofiero

SKÅNE

Det var länge sen Sofieros Rhododendron blommade så tidigt som i år men såhär två dagar innan de officiella Rhododendronblomningsdagarna 17 maj till 8 juni står de 10 000 färgsprakande blommorna i sin fulla prakt.

Gustav VI Adolfs rhododendronsamling tillhör en av de finaste samlingarna i Europa. När den blommar innebär det 10 000 färgsprakande rhododendron i rabatter och raviner. Under första helgen av blomningsperioden finns Sydsvenska Rhododendronsällskapet på plats och delar med sig av kunskap, inspiration och idéer för den egna trädgården. De följs upp av workshops och guidningar som man kan läsa om på Sofieros hemsida. 

På frågan om Rhododendrons status med tanke på den tidiga blomningen svarar Annika Malmgren, avdelningschef på Sofiero;

– Jodå, det blommor så det står härliga till. Rhododendron är ett populärt inslag hos oss och trots den tidiga blomningen i år så kommer man kunna avnjuta dess härliga prakt ett bra tag till. De allra största buskarna har inte slagit ut än men nu när det vankas lite finare väder så kommer det att ta fart i dem också.
Var och när?

Sofiero slott och slottsträdgård 17 maj till 8 juni
 

5 km norr om Helsingborg efter väg 111

GPS: N56°5' 7.35", E12°39' 45"

Entré 100 kr. Fritt inträde med Sofiero årskort och Kulturkortet

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.