Bild
Nästa artikel
Restips: Skånes konstrundor

Restips: Skånes konstrundor

SKÅNE

Nu är det dags för inte bara en utan sju konstrundor i Skåne. Håll utkik efter de välkända symbolerna som visar vägen och följ med på en konstrunda i vårsolen. Pågår 18-27 april mellan kl. 10-18.

Konstrundans grundidé är enkel. Du möter konsten i konstnärernas hem och ateljéer (flera konstnärer håller öppet även när det inte pågår konstrunda) och hör dem berätta om konstnärskapet. Kanske köper du med dig något hem. Du upplever konstrundan bäst genom att först besöka en samlingsutställning där konstnärerna exemplifierar hantverket med var sitt verk. Pricka in favoritkonstnärerna på kartan. Sedan sätter du dig i bilen och spanar efter de klassiska bollarna och flaggorna utmed rundan. Konstrundekonceptet finns på flera platser runt om i Skåne, vilken av rundorna passar dig?
 • Konstrundan Östra Skånes Konstnärsgille
  Originalet, det var här det började när några skånska konstnärer startade Sveriges första konstrunda. Året var 1968 och några år senare bildades Östra Skånes Konstnärsgille (ÖSKG) som sedan dess arrangerar konstrundan på Österlen. Samlingsutställning i Tjörnedala Konsthall på Baskemölla. Passa på att ta en promenad utmed stranden, naturen här är ett konstverk i sig.
  Hitta till samlingsutställningen i sydöstra Skåne »» 
 • Konstrundan i nordvästra Skåne
  160 konstnärer i nordvästra Skåne välkomnar dig till sina öppna ateljéer. Konstrundan sträcker sig från Båstad i norr, genom härliga Bjärehalvön för att fortsätta genom Ängelholm. Tar du härifrån sträckan västerut hamnar du på Kullahalvön och Höganäs och följer du det östra spåret har du Örkelljunga, Perstorp, Klippan och Åstorp. Helsingborg och Bjuv ligger i rundans mitt och längre söderut njuter du av Svalöv och Landskrona med omnejd.

 Men starta med samlingsutställningen i Landskrona Konsthall. 
  Hitta till samlingsutställningen i nordvästra Skåne »» 
 • Konstrundan Mittskåne
  Konstnärerna mitt i Skåne öppnar sina ateljéer och utställningslokaler. Samlingsutställning i Fogdaröd vid Höör. Passa på att njuta av Mittskånes skiftande natur - slätt- och åkermark, ljusa, skira bokskogsdungar och djupa granskogar. Konstrundan Mittskåne kom till på initiativ av konstnären Arne Lindqvist som också var med om att starta Sveriges första konstrunda, den på Österlen. 
  Hitta till samlingsutställningen i MittSkåne »» 
Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.