Bild
Nästa artikel

Årets gräddigaste dag är idag

UDDA

Idag är Fettisdagen, årets gräddigaste dag, och då skall det ätas semlor så det står härliga till. Fem miljoner beräknas vi äta upp bara idag.

Men var finns egentligen landets bästa semlor? Frågan kräver sitt svar eftersom ingen vill sätta i sig semlor som inte är så bra som de kan vara. Dessutom skrev vi om kampanjen för ett tag sedan så att även campingfolkets åsikter skulle komma fram.

Det var tredje året i rad som svenska folket använde Arlas kampanjsajt www.stansbasta.se för att betygsätta semmelutbudet på Sveriges konditorier. Totalt röstade över 10 000 och resultet blev som följer.
 

Cirka 4 000 konditorier, fördelade över hela landet, deltog i Arlas kampanj ”Stans bästa semla”. På kampanjsajten finns stadsindelade topplistor över de konditorier som har de bästa semlorna i respektive stad.

– Det finns många semmelexperter bland det svenska folket och genom vår kampanjsajt har över 10 000 röster fått komma till tals. Stans bästa semla har därmed den enskilt största semmeljuryn i landet. Det ger bra fingervisning om var Sveriges bästa semlor finns, säger Gunilla Blomqvist, marknadschef Foodservice, Arla Foods.
 

Topplista: Här finns Sveriges bästa semlor (resultat för respektive stad)
Stockholm: Under Kastanjen, Kindstug. 1, Stockholm.
Göteborg: Café Biscotti, Allmänna v. 34, Göteborg.
Malmö: Green Café, Västra Varvsgatan 44, Malmö.
Uppsala: Café Linné Hörnans, Svartbäcksg. 22, Uppsala.
Västerås: Öhrmans Konditori, Stora torget 2, Västerås.
Örebro: Bageri Bullvivan, Kyrkvärdsv. 17, Örebro.
Linköping: Linds Konditori, Tanneforsg. 8, Linköping.
Helsingborg: Fika på Berga, Garnisonsg. 10, Helsingborg.
Jönköping: Konditori Napoleon, Barnarpsg. 17, Jönköping.
Norrköping: Café Kuriosa, Hörng. 6, Norrköping.

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.