Bild
Nästa artikel
Säsongsfinal på Sofiero

Säsongsfinal på Sofiero

SKÅNE

Under 2016 har Sofiero slott och slottsträdgård i Helsingborg firat 150-jubileum. Nu är det sista chansen att se jubileumsutställningarna Kungligt konstnärskap och Salongen, den stora världen i det lilla rummet.

Den 18 september avslutas sommarsäsongen på Sofiero med Dahliadagen. Njut av den färgsprakande blomsterprakten och passa på att ge dig själv en liten guldkant i form av en bukett eller någon av alla godsaker som skördats i slottsträdgården.

Under jubileumsåret har besökarna kunnat se två unika utställningar på Sofiero.Inne i slottet visas en unik samling kunglig konst i utställningen Kungligt konstnärskap. I de tidigare privata salongerna presenteras exklusiva verk skapade av drottning Margrethe II, Sigvard Bernadotte, prins Carl Philip, kronprinsessan Margareta, prins Eugen och kung Oscar II. 

– Vi har haft ett bra samarbete med museer och de kungliga hoven. Bland annat har vi fått låna flera av prins Eugens verk från Waldemarsudde och design från Georg Jensen i Köpenhamn. Ett kanske mer okänt verk är H.M. Drottning Margrethe II’s originalillustrationer till den danska utgåvan av J.R.R Tolkiens Sagan om ringen-trilogi, säger Annika Malmgren, verksamhetschef för Sofiero.

Sofieros trädgårdsdesigner Sara Bratt har utforskat 1800-talets stilideal och skruvat dem lite extra till en vacker och dramatisk 1800-talssalong. I Orangeriet kan man njuta av tjusiga möbler och exotiska växter.

– Det har verkligen varit härligt att frossa i exotiska växter och inspireras av en så spännande tid. I dag är återigen stora palmer och exotiska mönster högsta mode att inreda sitt hem med och det har varit intressant att få undersöka var trenden kom ifrån från första början, säger Sara Bratt.

Sista dagen att se utställningarna är den 18 september 2016. Sofiero har öppet mellan klockan 10-18.

Var?

5 km norr om Helsingborg efter väg 111

GPS: N56°05' 07", E12°39' 45"

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.