Bild
Nästa artikel
Säsongsöppning och påskfest på Fredriksdal

Säsongsöppning och påskfest på Fredriksdal

SKÅNE

Som kanske ingen annan helg är det dags att uppleva våren runt om i Skåne. Även Fredriksdal firar in påsken med många spännande aktiviteter!

Fredriksdal har öppet året runt men det är under vår och sommar som friluftsmuseet vaknar till liv på riktigt. Knoppar slår ut, korna släpps ut i hagarna och parken fylls av både stora och små människor som längtat efter en ljusare årstid. Säsongsöppningen 18 april är en hyllning till tiden då man kan vara ute och njuta av allt det som naturen har att erbjuda utan att frysa och det blir även traditionell påskfest. I samband med detta öppnar även butikerna och utställningarna inne på området.

Säsongsöppningen är en extra rolig dag för barnen, det blir bland annat påsksminkning, kvastrace och pyssel. Föräldrar och barn uppmanas ta med en färgglad tygbit 30x3 cm, två hårdkokta ägg, skrammelinstrument och en kvast. Klockan 11:30 kommer man även att kunna få träffa Kvasthilda som bjuder in till såväl häxsång som häxdans vid stora gräsmattan bakom stadskvarteret. Vidare kan man lyssna till berättelser om påskens traditioner vid Ågård samt hälsa på Fredriksdals nyfödda djur i stallet. Under påsken har stallet öppet klockan 09:30-12:00 på skärtorsdagen och 10:00-12:00 på annandag påsk. 

På skärtorsdagen öppnar även Fredriksdals utställningar, På landet mitt i stan och Barnens kammare. Årets nyhet är fotoutställningen Natur i stort och smått som produceras av Helsingborgs Fotoklubb. Utställningen pågår mellan 18 april och 16 juni och visas i Prästgårdens samlingssal. Invigningen sker klockan 14:00 på skärtorsdagen.

Passa även på att besöka Hedströms diversehandel som dagen till ära firar med fina erbjudanden och intressanta berättelser från de gångna 50 åren. Gillar du den gamla tryckerikonsten ska du inte missa Grafiska museet i stadskvarteret, väl värt ett besök både för stora och små.

Från och med säsongsöppning gäller ordinarie entréavgifter. Har man ett Kulturkort eller är under 18 år går man in gratis. Fredriksdal museer och trädgårdar har öppet 09:30-16:00 på skärtorsdagen 18 april.

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.