Bild
Nästa artikel

Skogsfågelsafari med orrspel och tranor

SMÅLAND

Visst skulle det vara en upplevelse att se och höra orrtupparna spela i de småländska skogarna? Den 25 april har du möjlighet till detta!

Att på nära håll, mitt i den Småländska naturen, få uppleva vårens dramatiska och förväntansfulla utveckling bland djur och natur är få förunnat. Men nu har du möjlighet att få se orrtuppen, med sin blåsvarta glänsande fjäderdräkt, spela på sitt revir och höra hans bubblande strupljud, som ekar över nejden. Tranorna har troligtvis också kommit och spatserar omkring i sitt häckningsområde. Kanske dyker det upp ytterligare några fågelarter eller andra morgontidiga djur, som smyger omkring bland buskar och snår.   

Dag 1

19.00. Kvällsmåltid på Wärdshuset Hyttan i Målerås för gäster som bokat detta som tillval.

20.00. Information om skogsfågelsafarin på Wärdshuset Hyttan i Målerås. Vår guide har i flera omgångar den senaste tiden varit ute i naturen och rekognoserat var orrarna har sina möjliga spelplatser. Han kommer att berätta om den alldeles speciella natur som finns i den här delen av Småland, om orrar, tranor och andra fåglar som kan finns i närområdet. Du kommer också att få information och instruktioner om hur morgondagens safari är tänkt att genomföras.

Dag 2

4.00. Vi samlas i frukostrummet på Målerås Vandrarhem B&B för utdelning av picknickpaket. Kaffe eller the ingår. För att pigga upp dig kan du ta en extra kopp kaffe/the på stående fot. Därefter sitter vi upp i vår minibuss, som tar oss till orrspelplatserna innan solen har gått upp. Vi tror också att du skall få njuta av tranorna när de spatserar på myren och svajar med sina plymer. Exakt hur safarin kommer att genomföras går inte att förutse. Fåglarna har sina egna regler beroende på väder, vind och eventuella andra störningar. Guiden har mycket god kännedom om området och kommer att improvisera när det behövs. När ni i gruppen känner att magen börjar kurra är det dags att hitta en lämplig rastplats och njuta av picknickpaket och dryck. Sedan fortsätter safarin. Återresan till Målerås beräknad till tidig förmiddag men kan bero på vad som inträffar under safarin och på gruppens intresse.


10.00-11.00. Vandrarhemmet B&B serverar brunch i sin frukostmatsal för dig som har bokat detta. 

Det finns alla möjligheter till att det blir en naturupplevelse utöver det vanliga!

Att känna till: Regn, snöfall och kraftig blåst kan innebära att orrarna sitter stilla och inte känner för att spela 

Tips: Varma kläder, kängor eller stövlar på fötterna, sittdyna & liten ryggsäck till picknickpaketet och sittdynan

I priset ingår: information av guide kvällen innan safarituren,  transport under safarin inklusive guidning och picknickpaket. Möjligt att boka till:   - Kvällsmåltid och kaffe/the den 25/4, Brunch den 26/4

Läs vidare på Glasrikets hemsida.

Var?

Målerås ligger efter väg 31, ungefär halvvägs mellan Kalmar och Växjö. Hör med arrangören om exakt plats.

Camping hittar du här.

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.