Bild
Nästa artikel
Skokloster ordnar helg med tema Historiska hus

Skokloster ordnar helg med tema Historiska hus

UPPLAND

Linne från tre sekel, stolkavalkad och så är det sista chansen att se takrenoveringen. Under temahelgen Historiska hus på Skoklosters slott den 17-18 september kan du dessutom träffa slottets experter.

Helgen 17 och 18 september är det återigen dags för den populära temahelgen Historiska hus på Skoklosters slott. Då finns det tillfälle att träffa slottets experter som visar hur de sköter om alla praktfulla möbler. Skoklosters slott är inte bara ett museum fylld med historia - det är det största privatpalatset som någonsin har byggts i Sverige. Arkitekturen, de intakta interiörerna och de utsökta föremålen gör slottet till ett av Europas främsta barockslott. 

Under lördagen blir det visning i linnerundeln och textilmagasinet för att se linne från tre sekel. Här blir det också en stolkavalkad där experterna lyfter på de historiska stoppningarna. 

Under söndagen gästas slottet av tapetserarmästare Mats Grennfalk och som berättar om olika stoppningar och möbeltyger. Den dagen ges också en unik chans att för sista gången se den stora takrenoveringen, sedan är taket färdigt och byggställningarna tas bort.

Var?

Strax väster om Stockholm. Följ E18 mot Enköping, kör av vid Bålsta och följ väg 263. Skyltat sista biten. Från E4 svänger du av vid Knivsta.

GPS N59°42'11", E17°37'16"

Näraliggande camping hittar du här.

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.