Bild
Nästa artikel
Skördefest på Wenngarn

Skördefest på Wenngarn

UPPLAND

Den 17-18 september är det dags för en fullspäckad helg med aktiviteter. Det blir skördemarknad, äppelmostävling, äppelmustning, självplock av solrosor och slottsparken fylls dessutom med vackra 60-talsbilar.

Det blir den tredje skördefesten på Wenngarn och hela helgen fylls med roliga aktiviteter för stora och små. Utöver skördemarknaden blir det även guidade turer, föreläsningar och workshops. Nytt för i år är en vintagemässa och en härlig skördefest på Logen med dans.

På skördemarknaden finns Wenngarns egenproducerad öl, rustik mat och i år har den utökats, flyttats utomhus och marknadsstånden kommer att sträcka sig hela vägen från slottet upp till Kulturstallet. Du kan även träffa pomolog och trädgårdsarkitekt för rådgivning

- Vi älskar att lyfta fram det lokala, närodlade och härproducerade. Wenngarns Skördedagar är en hyllning till allt som växer och gror. På Wenngarn producerar vi öl, must, sprit, bröd, sylter, sötsaker och praliner. I trädgården odlar vi många ätbara växter som används direkt i våra KRAV-märkta restauranger, säger Anna Lakmaker, Destinationsutvecklare på Wenngarn och projektledare för Skördefesten.

I samarbete med Fröken Pralin anordnas en stor vintagemässa på Logen och i slottsparken kan man under söndagen titta på vackra bilar från 60-talet. Bilutställningen sker i samarbete med Klassiker. Bland de övriga programpunkterna återfinns föreläsningar, skördemarknad, äppelmostävling samt guidade turer i både slottet och trädgården.

Wenngarn är ett av de största besöksmålen i Sigtuna kommun och under året beräknas cirka 200 000 besökare komma.
När och var?

Öppettider: lördagen den 17/9 kl 11.00-17.00, söndagen den 18/9 kl 11.00- 16.00

Missa inte skördefesten på logen på lördagskvällen!  

Plats: Wenngarns slott

GPS:  N59°38'55", E17°43'11"

Hela programmet finns på wenngarn.se/skordefest

 

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.