Bild
Nästa artikel

Tjolöholms Slott satsar på teater i sommar

HALLAND

Besöksvärda Tjolöholms Slott bjuder på stor teatersatsning i sommar. Den 11 juli blir det premiär för musikalkomedin ”Jeppe på berget” med Claes Malmberg och Marianne Mörck i huvudrollerna

Sommaren 2019 öppnas portarna till Tjolöholms Slott stora teatersatsning. Den 11 juli blir det premiär för musikalkomedin ”Jeppe på berget” med en av landets största sommarensembler, i en anrik och storslagen kulturmiljö. Regi av Stefan Metz. Det lär bli en av Sveriges största och roligaste musikalkomedier med ”Jeppe på berget” på Tjolöholms slott sommaren 2019!

– Tjolöholms slott är ju bara den perfekta sommarplatsen för en utomhusteater i Sverige, allt runt omkring är helt underbart, storslaget och enormt vackert. Att få medverka i den första teater-musikalkomedin här tillsammans med Marianne Mörck i regi av Stefan Metz är ett stort privilegium, vilken härlig sommar att längta till, säger Claes Malmberg.

– Vi är mycket glada över denna satsning och målet är att etablera Tjolöholms Slott sommarteater till Sveriges bästa sommarscen. Vi har en vädersäkrad, unik arena där alla besökare sitter under tak och den kulturhistoriska miljön kommer ge besökarna en alldeles unik upplevelse, säger David Dagemark, evenemangschef Stiftelsen Tjolöholm.

Premiär för den nyskrivna musikalkomedin ”Jeppe på Berget” blir på Tjolöholms slott den 11 juli 2019, föreställningen spelas onsdagar, torsdagar, fredagar, lördagar och söndagar fram till den 11 augusti 2019. Biljetterna släpps den 6 december kl.09.00 via www.tjoloholm.se eller på telefon: 0300-404600. GPS: N57°23'55", E12°06'12". Tjolöholm ligger väster om E6/E20, strax söder om Kungsbacka.


Handlingen: 

Bonden Jeppe (Claes Malmberg) lägger hellre pengarna på brännvin och poker än på mat och såpa. Han står hellre på krogen och skroderar än han går på åkern och slår. Nille (Marianne Mörck) spelar Jeppes fru som sköter gården och har tröttnat på svineriet och låter både tungan och piskan vina över sin suput till karl.

Baronen och byborna vill spela Jeppe ett spratt och iscensätter ett skådespel som Jeppe sent ska glömma. Om han ens klarar sig med livet i behåll….

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.