Bild
Nästa artikel

Trädgårdsfest på Sofiero

SKÅNE

Den 25-27 augusti är det dags för Den stora Trädgårdsfesten på Sofiero Slott. I år är evenemanget dessutom extra stort när Sofiero 2nd International Land Art Festival presenteras.

I 21 år har Den stora Trädgårdsfesten på Sofiero varit ett av Sveriges populäraste utomhusevenemang. Under tre dagar bjuds besökaren på trädgårdskonst i ett tjugotal idéträdgårdar och får tips och råd om plantering och odling av årets experter. I år kan besökaren även möta den välkända brittiska trädgårdsstjärnan Monty Don som för första gången gästar ett trädgårdsevenemang i Sverige. 

- Parken fylls av trädgårdsglädje, kunskap och inspiration. Vi vill visa upp nyskapande och innovativ trädgårdskonst och ge besökaren både inspiration och kunskap till att gå hem och testa nya idéer, säger Susanne Green, projektledare på Sofiero. 

En av höjdpunkterna under evenemanget är idéträdgårdarna där olika kreatörer skapar inspirerande trädgårdskonst. Bland årets trädgårdsskapare hittar du bland annat Liseberg, Peter Englander och Elisabeth Svalin Gunnarsson. På plats finns också den världsberömda blomsterdesignern Annette von Einem, som visar upp blomstrande huvudbonader. I årets kreatörtävling bjuds det på alster på temat skördeblomster, och i bukettävlingen för florister skapas vackra blomsterfång på ett tema som avslöjas under tävlingsdagen. Från Trädgårdsscenen bjuds det som vanligt på ett fullspäckat program med spännande föredrag och intervjuer med välkända trädgårdsprofiler. 

Stor trädgårdsmarknad
Det blir ett gemytligt marknadsmyller på den kungliga fotbollsplanen och matgatan när ett hundratal utställare säljer allt ifrån trädgårdstillbehör och blomsterlökar till närproducerade delikatesser. Närproducerat blir det också i Trädgårdsköket där det bjuds på matlagning av säsongens skörd från parken.


Sofiero 2nd International Land Art Festival
Årets evenemang blir extra stort när Sofiero för andra gången någonsin presenterar Sofiero 2nd International Land Art Festival. Konstnärer från Nederländerna, Ukraina, Singapore, Italien, Spanien, Polen, Slovenien, Sverige och Belgien arbetar med sina verk under hela veckan och presenterar sina naturinstallationerna under Trädgårdsfestens första dag.

Mer information hittar du på www.tradgardsfesten.se

Var och när?

Var: Sofiero slott och slottsträdgård, Helsingborg. 

5 km norr om Helsingborg efter väg 111

GPS: N56°05' 07", E12°39' 45"

När: 25-27 augusti kl. 10-18

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.