Bild
Nästa artikel
Upptäck Sofieros exotiska träd

Upptäck Sofieros exotiska träd

SKÅNE

Den 9 oktober blir det guidad tur bland Sofieros höstvackra exotiska träd. En färgsprakande och lärorik vandring bland Katalpor, Ginkgoträd och doftande Katsuror.

Tack vare kung Gustaf VI Adolfs stora intresse för botanik kan Sofieros besökare idag njuta av flera ovanliga och praktfulla exotiska träd i slottsparken. Genom sina många kontakter med botaniker fick Gustaf VI Adolf plantor från hela världen som han sedan planterade på Sofiero. Trädvandringen tar med dig på en tur bland trädsamlingen med inslag från den kungliga tiden ända fram till idag.

Sofieros trädgårdschef Mikael Löfving guidar genom parken tillsammans med trädexperten och plantskoleägaren Peter Linder. Peter har även med sig spännande träd och buskar till försäljning i huvudentrén efter den guidade turen.

VAD: Exotiska träd – guidad vandring och växtförsäljning
NÄR: 9 oktober kl 17.00
PRIS: 50 kronor. OBS! Endast förköp. Biljett kan ej köpas på plats utan enbart viasofiero.se eller hos någon av våra återförsäljare.
Fri entré för barn och ungdom t.o.m. 18 år samt med Kulturkortet eller Sofiero årskort.

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.