Bild
Nästa artikel
Vansbrosimningen öppnar anmälan för 2022

Vansbrosimningen öppnar anmälan för 2022

DALARNA

Det börjar märkas att coronarestriktionerna lättas upp och idag öppnar anmälan till Vansbrosimningens 15 simlopp 2022.

Vansbrosimningen är ett av Sveriges största och äldsta öppet vatten-evenemang med närmare 14 000 deltagare och tävlingen erbjuder lopp från 25 till 10 000 meter. Tävlingarna går av stapeln kring månadsskiftet juni/juli varje år i Vansbro, en naturskön kommun i hjärtat av Dalarna. Glädjande för alla simmare som längtar efter att få dyka ner Västerdalälven och Vanån siktar nu evenemanget på att genomföras den 1-10 juli 2022.

– I två år har vi fått ställa om, och även om det har vart glädjande att se alla som fortsatt simma hemma, så har deltagarna varit otroligt saknade här i Vansbro. Nu ser vi ljuset i tunneln och motionsloppen är igång igen. Vår längtan efter alla simmare i färgglada badmössor som är med och skapar den stora simmarfesten är stor, säger Tomas Viker, Generalsekreterare för Vansbrosimningen. Vi satsar extra på simkunnighet i år eftersom vi oroas av den kraftigt begränsade möjligheten att besöka en badanläggning eller badstrand under pandemin. Därför erbjuder vi Vansbro Vattenprov under tre dagar i samband med eventet. Där barn, unga och vuxna får chans att under kontrollerade former testa sin simkunnighet och öka sin vattenvana i öppet vatten, fortsätter Tomas Viker.

Inför arrangemanget sommaren 2022 har Vansbrosimningen valt att behålla några av de smittskyddsåtgärder som har rekommenderats under åren, allt för att de som simmar ska känna sig trygga på plats i Vansbro.

– Vi har stor respekt för att Covid-19 fortsatt kommer finnas kvar i samhället, om än i förhoppningsvis liten skala nästa sommar. Därför gör vi oss redo för att behålla några av de råd som vi levt med under åren även till sommarens evenemang. Det gör att vi känner oss säkra på att vi kommer kunna erbjuda ett tryggt och säkert Vansbrosimningen tillsammans med alla våra deltagare och samarbetspartnerssäger Tomas Viker, generalsekreterare Vansbrosimningen.


PLANERADE AKTIVITETER

 • Startgrupper har reducerats med 25% för att öka utrymmet vid start och i vattnet.
 • Öppen start erbjuds i flera av loppen, vilket betyder att du kan starta när du vill under det angivna tidsintervallet.
 • Erbjuda Vansbrosimningen Home Edition 2022 som ett officiellt Vansbrosimningslopp.
 • Start- och målflöden har anpassats för att minimera trängsel
 • Processen vid uthämtningen av chip och badmössa har optimerats för att snabba på flödet och minimera köer.
 • Flera hygienstationer kommer finnas utställda under evenemanget.
 • Fortsatta uppmaningar om god handhygien, att hålla avstånd samt stanna hemma om du känner av symptom eller känner dig sjuk.

LOPP 2022 

 • Vansbrosimningen, 3000 meter, 9 juli
 • Vansbro Öppen Älv, 3000 meter 2 juli, 8 juli
 • Vansbro Halvsim, 1500 meter, 2 juli, 8 juli
 • Vansbro Kortsim, 1000 meter, 2 juli, 10 juli
 • Vansbro Tjejsim, 1000 meter, 10 juli 
 • Vansbro 10K, 10.000 meter, 2 juli
 • Vansbro Vattenprov, 200 meter, 8,9,10 juli
 • Lilla Vansbrosimningen, 25/50meter, 9 juli 
 • Vansbrosimningen Home Edition, 1000 – 3000 meter, 11 juli – 31 augusti

Till anmälan
 

Taggar: Evenemang

Vansbrosimningen är ett av Sveriges största och äldsta öppet vatten-evenemang med närmare 14 000 deltagare och tävlingen erbjuder lopp från 25 till 10 000 meter. Tävlingarna går av stapeln kring månadsskiftet juni/juli varje år i Vansbro, en naturskön kommun i hjärtat av Dalarna. Glädjande för alla simmare som längtar efter att få dyka ner Västerdalälven och Vanån siktar nu evenemanget på att genomföras den 1-10 juli 2022.

– I två år har vi fått ställa om, och även om det har vart glädjande att se alla som fortsatt simma hemma, så har deltagarna varit otroligt saknade här i Vansbro. Nu ser vi ljuset i tunneln och motionsloppen är igång igen. Vår längtan efter alla simmare i färgglada badmössor som är med och skapar den stora simmarfesten är stor, säger Tomas Viker, Generalsekreterare för Vansbrosimningen. Vi satsar extra på simkunnighet i år eftersom vi oroas av den kraftigt begränsade möjligheten att besöka en badanläggning eller badstrand under pandemin. Därför erbjuder vi Vansbro Vattenprov under tre dagar i samband med eventet. Där barn, unga och vuxna får chans att under kontrollerade former testa sin simkunni

Är du redan tidningsprenumerant? Skapa din digitala inloggning.

Registrera
Digital prenumeration
Sista chansen! Läs alla artiklar utan kostnad

Den här artikeln är del av vår Premium-tjänst. Testa nu helt gratis. Inget kreditkort behövs och provperioden avslutas automatiskt.

Läs mer

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.