Bild
Nästa artikel
Vansbrosimningens stora simhelg startar på fredag

Vansbrosimningens stora simhelg startar på fredag

DALARNA

På fredag drar Vansbrosimningens stora simmarhelg igång. Evenemanget startade redan i helgen som var med Vansbro Triathlon, Vansbro 10K och Vansbro Swimrun och fortsätter alltså på fredag med tre av de sju öppet vatten-loppen som arrangeras under helgen. 

Anmälningsläget ser ut ungefär som förra året med drygt 11 500 deltagare i helgens lopp, loppet som sticker ut är Vansbro Kortsim som i skrivande stund ökat med drygt 66 procent jämfört med 2018. Anledningen till den stora ökningen är En Svensk Klassiker Korta som infördes 2018, där alltså Vansbro Kortsim ingår. En Svensk Klassiker Korta innehåller samma distanser som En Svensk Klassiker Tjej med skillnaden att både kvinnor och herrar är välkomna att genomföra den.

På startlinjen i helgen finns både rutinerade och nya Vansbrosimmare. En av dem som deltar i Vansbrosimningen på lördag är Krister Sikström som tog hem segern i loppet 1985. Andra tidigare segrare som kommer att stå på startlinjen är Åsa Annerstedt (2016), Anton Björck-Teuscher (2013 & 2015*) och Ellen Olsson (2014 & 2015). På starten i Vansbrosimningen kommer även Ludwig Fleetwood att finnas. Fleetwood blev svensk triathlonmästare i Olympisk distans för knappt en månad sedan.

*Delad seger med Simon Wanna.

Program 5-7 juli

5 juli - Vansbro Halvsim, 1.5km

5 juli - Vansbro Vattenprovet, 200m

5 juli - Vansbro Öppen Älv, 3km

6 juli - Vansbrosimningen, 3km

7 juli - Vansbro Kortsim, 1km

7 juli - Vansbro Ungdomssim, 1km

7 juli - Vansbro Tjejsim, 1km

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.