Bild
Nästa artikel
Veteranbilsrally för kommersiella fordon

Veteranbilsrally för kommersiella fordon

VÄSTERGÖTLAND

Ett annorlunda veteranbilsrally går av stapeln den 4 maj. Runt hundra tunga fordon kommer att köra Tunga rallyt från Börjessons Lastbilar i Alingsås till Volvo Museum på Hisingen i Göteborg.

Visst är det härligt att se gamla bilar rulla på vägarna, när det syns många på samma ställe blir det lite som att förflyttas till en svunnen epok. Men det här rallyt blir lite mer speciellt än så, det blir inte i första hand personbilar utan lastbilar och andra kommersiella fordon som intar vägarna. Sammanlagt räknar arrangörerna med ungefär hundra svenska och utländska fordon delta i tävlingen. 

Starten sker hos Scania, Börjessons Lastbilar i Alingsås från kl 09.00 och där kommer även deltagare och bilar att presenteras.

Efter en runda på cirka tolv mil med 4 kontrollstationer där prov är inlagda, går ekipagen i mål vid Volvo Museum, Arendal på Hisingen från klockan 13.00. Där blir det prisutdelning och möjligheten finns att besöka Volvo Museum.

Färdvägen går över Brobacka – Anten Järnvägsstation – Runt sjön Anten – Gräfnäs – Längs sjön Mjörn – Gråbo – Linnarhult – Angereds bron – Hisingsleden – Volvo Lastvagnar Tuvefabriken – Sörredsvägen - Arendal - Volvo Museum.

Arrangörer är Motorhistoriska Sällskapet i Sverige samt Volvo Lastvagnar Veteranfordonsklubb.

Se www.volvolvveteranfordonsklubb.se och www.mhs.se

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.