Bild
Nästa artikel
Wismar firar sin svenska historia

Wismar firar sin svenska historia

TYSKLAND

Under fyra dagar, 18 - 21 augusti, firar den tyska Hansastaden Wismar sin årliga "Schwedenfest", regionens största evenemang, till minne av av den tid då Wismar tillhörde Sverige.

Dans och musik, marknadsstånd och andra evenemang med svensk anstrykning blir det gott om under Sverigefesten! Stadsfesten är tysklands näst största och brukar räkna in ungefär 100 000 besökare som ofta kommer långväga ifrån.

Marknadsplatsen är centrum för aktiviteterna och på stora scenen, Große Bühne, och på torsdagen klockan 18 inleder borgmästaren festligheterna. Därutöver utlovas gastrnomiska överraskningar i de många gatustånden och affärerna håller för ovanlighetens skull öppet på kvällen. Även barnen kommer att få sitt med uppträdanden och hantverk.

Senare på kvällarna kan besökarna njuta av flera musikaliska pärlor från de många tillresta banden under Wismar music Night.

På söndagen hålls evenemangets höjdpunkt, Sverigeparaden, som sägs avgå punktligt klockan 10. Paraden går en fem kilometer sträcka genom staden. Halv tolv startar sedan en historisk återblick på marknadsplatsen. Klubben "Schweden und Schützen" visar upp sig med exercis, vaktavlösningar och fälttjänst.

Här hittar du ytterligare information on festligheterna. Sidan är på tyska.

Var?

Wismar ligger efter tyska Nordsjökusten, ungefär halvvägs mellan färjelägena i Rügen och Travemünde efter väg 20.

GPS:  N53°53'10", E11°27'24"

Taggar: Evenemang
Wismar firar sin svenska historia

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.