Bild
Nästa artikel
Färjetips. Stockholm till Riga med Tallink

Färjetips. Stockholm till Riga med Tallink

Europatripp 2018

Vanligen när vi åker mot Europa från Sverige är det via Danmark men den här gången valde vi att åka österut, direkt från Gärdet i Stockholm där Tallinks färja avgår.

Det var en annorlunda och spännande start på resan att bara åka till färjeläget mitt i Stockholm där känslan av att resan utomlands inleddes direkt. Tallinks färja M/S Isabelle blev en trevlig överraskning. 

M/S Isabelle är inte en jättestor färja men den har ändå allt som kan önskas i form av restauranger, butik och spaanläggning. Vi trivdes extra bra i den rekordvärme som infunnit sig ute på akterdäcket där Stockholms skärgård kunde avnjutas. Där finns även två barer med förfriskningar.

På kvällen tog vi plats i Sky Bar där en svensktalande värdinna höll i mikrofonen när det bjöds på musik-quiz. Undertecknat sällskap vann inte tävlingen men ändå fick vi fina tröstpriser i form av fyra småflaskor mousserande vin. Hela tiden med fortsatt underbar utsikt över den yttre skärgården.

Besättningen ombord på Talllink Isabella var mycket trevlig och tillmötesgående. Vi var enda husbilen ombord och när jag frågade om el-kontakt till kylskåpet var besättningen oerhört behjälplig. 

Vår känsla av denna första etapp på årets Europaresa är att detta är en färdväg som fler borde husbilister borde göra oftare. För oss som utgår från norr- och mellansverige är det en utmärkt variation att först sikta österut.

Fakta, färjan Stockholm - Riga

Färjor: Romantika eller M/S Isabelle

Restid: ca 11 timmar

Hyttpris: A-klass, 4 personer (ovan vattenlinjen med havsutsikt) 1130 kr

Pris för husbil: ca 3200 kr (8 meter lång)

Priserna varierar under säsongen, men detta var priserna när vi åkte.

Taggar: Resereportage

Kommentarer

#1
Andreas E
2018-06-01 08:51

Är tanken att sedan köra söderut? I så fall, hur funkar det genom Kaliningrad / Ryssland?

För övrigt är stranden i Jurmala (Lettland) väldigt trevlig!

#2
Andreas E
2018-06-05 09:37

Just ja.. Litauen och Polen har gräns mot varandra.. Lite Sundbyberg över det hela.. Tänkte inte på det.. :D

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.