Bild
Nästa artikel
Golf mitt i Europa

Golf mitt i Europa

Europatripp 2018

Europas geografiska mittpunkt ligger strax norr om Vilnius i Litauen vilket nog är både öster och norr om den plats de flesta skulle gissa på. Här finns också en härligt vacker 18-håls golfbana där vi tillbringade första natten på Europaresan.

Geografiska punkter väcker ett märkligt intresse på undertecknad trots att de bara är mänskliga påfund. Jag har varit längst norrut i Europa ett flertal gånger så det känns skönt att nu också ha satt sitt pekfinger på Europas geografiska mittpunkt.

Nåväl, du kan läsa mer om mitten-platsen i denna artikel av Pelle Kjörling.

Runtom denna mittpunkt finns också Europas mest centrala golfbana. Den heter Europas Centro Golf Club och har 18 hål som är vackert belägna och följer den omgivande naturen. Banan är designad av en svensk bandesigner och här finns en liten restaurang, golfshop, putting-green och driving range.

Vi spelade våra livs första bollar på denna bana och personalen var oerhört behjälplig och trevlig. På frågan om vi fick stå över natten på deras parkering var svaret närmast ursäktande. 

”Men vi har ju ingenting här efter stängning, varken el eller toaletter.” 

Vi fick alltså stå gratis efter vårt golfspel och jag kan varmt rekommendera alla erfarna golfspelare eller nybörjare (som oss) att prova denna bana. Vi hyrde både klubbor och bollar men gick aldrig den riktiga 18-hålsbanan i brist på kunskap.

http://www.golfclub.lt/en

Taggar: Resereportage

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.