Bild
Nästa artikel
Vilnius med city camping

Vilnius med city camping

Europatripp 2018

Litauens huvudstad ligger långt i öster och inte vid havet som är fallet med Estlands och Lettlands storstäder. Vilnius är ändå oerhört vackert och där finns även en centralt belägen camping där vi trivdes mycket bra.

City Camping i Vilnius är en camping som bara är öppen under sommaren men trots detta är den oerhört trivsam och välstädad. Läget bakom Vilnius mässområde är lugnt men ändå centralt och vi åkte taxitjänsten Uber in till centrum för ca 28 kronor (3 personer).

Campingen har varma och välstädade dusch och toalett- ”boxar” som ägarna konstruerat själva. Ägarna bor för övrigt på campingen i en husvagn och de pratar perfekt engelska och är väldigt hjälpsamma med allt som kan tänkas behövas. 

På campingen finns även tvättmaskiner och köksavdelning med sittgrupper. Allt ingår i campingavgiften utom just tvättmaskiner, torktumlare och spisanvändning.

Vilnius med gamla stadsdelarna och alla vackra kyrkor är mycket trivsamt att spatsera runt i och det krävs åtminstone en dag eller två för att hinna kika runt. Missa inte de vackra parkerna och alla mysiga uteserveringar. Söker du svalka så är kyrkorna svala som kylskåp!

Staden kändes väldigt lugn och inte alls överbelamrad med turister som vissa andra huvudstäder tenderar att bli på sommaren. Strax utanför Vilnius finns även det världsberömda slottet Trakai ute på en ö i en vacker sjö. 

Efter våra härliga dagar i Vilnius fortsätter vi söderut mot grannlandet Polen där dessa rader skrivs… 

BOENDE:

Vilnius City Camping

http://www.camping.lt/index.php?lang=2&sid=120&fb=20

Taggar: Resereportage

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.