Bild
Nästa artikel
Årets nyheter i Stöten

Årets nyheter i Stöten

DALARNA

Med utmärkelser som ”Årets Skidanläggning” i bagaget ligger Stöten inte på latsidan med nya satsningar. Närmast står bland annat en ny lift, nya nedfarter och fler boendemöjligheter med plats för ytterligare 800 gäster. 

De senaste åren har Stöten investerat dryga 300 miljoner kronor i att utveckla anläggningen. Genomföranden av storsatsningar som ett helt nytt skidområde, Dalarnas längsta och snabbaste 6-stolslift och ett rejält utbyggt snöläggningssystem var några av de parametrar som också ledde till att Stöten fick mottaga utmärkelsen Årets Skidanläggning av Svenska Skidanläggningars Organisation, SLAO, härom året. Så även inför stundande säsong presenteras nyheter som även de mest frekventa Stöten-besökarna inte hunnit stifta bekantskap med än.

För att undvika trängsel och smittspridning öppnas även nya parkeringsplatser i anläggningen.

– World Cup-parkeringen som iordningsställdes till finalen 1990 har byggts ut och blivit mycket större. Den ligger dessutom perfekt till för barnfamiljer då knattarna kan ta på sig skidorna och glida direkt ner till liftarna på Soltorget. Vi har även anlagt ytterligare en ny parkering intill vår nya vildmarksvärmestuga. Syftet är förstås att göra det bekvämt för gästen att hitta parkering samt undvika trängsel, nu inte minst med corona i åtanke. Och sist men inte minst – i Stöten kommer det även fortsättningsvis att vara gratis att parkera! Säger Johan Thorn.

På Soltorget har en ny lift byggts, Ravinenliften. Den 1170 meter långa nyheten har kapacitet att frakta 750 skidåkare i timmen vilket förstås minskar risk för köbildning. Liften, som även kommer att göra det än lättare att åka över till Stötentorget för den som vill, är ett utmärkt val för barn och nybörjare som vill åka skojiga backar utan att behöva åka ända uppifrån fjällets topp. Från den nya liften finns nämligen tre korta och enkla åkmöjligheter: Granskottet och Mullvaden samt även äventyrsbanan Ravinen.


Ravinen är inte en helt ny nedfart, men har schaktats till att bli en naturlig halfpipe-äventyrsbana, där åkaren lätt kan åka upp och ner mellan kanterna. Den blir nu en ny nedfart inom konceptet Stöten Adventure.

Att våfflor hör skidåkning till, är känt sedan gammalt och därför blir Stötens våffelstuga vid Soltorget större genom att den intilliggande värmestugan även den blir en del i våffelstugan. Då den tidigare värmestugan blir våffelstuga byggs samtidigt en ny, uppvärmd typ av vildmarkskåta där man kan avnjuta sitt medhavda fika. Samtidigt flyttas Soltorgets grillplatser närmare den nya uppvärmda vildmarkskåtan, så att man kan komma in i värmen och äta sin grillade korv om man vill.
 

Taggar: Restips

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.