Bild
Nästa artikel
Danmark får ny turistattraktion

Danmark får ny turistattraktion

DANMARK

45 minuter från Öresundsbron i Faxe kommun invigs den 31 mars 2019 en häftig turistattraktion. Det är ett 45 meter högt torn som ger de icke höjdrädda besökarna utsikt över Sydsjälland och hela vägen till Köpenhamns horisont vid solsken och klart väder.

Det är Effekt Arkitekter som tagit sig an detta spännande och häftiga projekt, finansierat med EU-medel och privata investeringar, som säkert kommer att bli mycket omtalat och beräknas locka 100 000 besökare per år. Projektet igångsattes så sent som i maj 2018 då man satte spaden i marken och byggde ett fundament nästan lika tungt som det 600 ton tunga tornet. Rampens längd för att ta sig till toppen är cirka 700 meter och lutningen är ungefär 7,5 grader.

Hela konstruktionen byggs i stål, en typ som kallas rosttrögt eller cortenstål. Cortenstål är en legering med koppar, krom, nickel och fosfor och är till sin natur ett robust material som efter en tids exponering av luft och fukt gör att stålet oxideras eller rostar med vardagligt språkbruk.

Nu är det enorma utsiktstornet som en del Camp Adventure Park i slutet av färdigställandet och tornet öppnar den 31 mars 2019. Tornet har skapat intresse internationellt både för sitt utförande och sitt läge intill E47 söder om Köpenhamn invid Ejots kontor i Rönnede. Tornet har 13 spiraler och avslutas med 360 graders utsikt.

Tornet är en del av klätterparken Camp Adventure Park och den som tar sig allra högst upp i tornet kommer att befinna sig mitt i skogen med besöksplatån högt över trädtopparna. Tornet uppförs på Sjællands högsta punkt cirka 45 minuters resa söderut från Köpenhamn efter E47 i Gisselfeld Kloster-skog. Vid bra väder kommer man från toppen att kunna se 25 km i alla riktningar.


En stor anledning till intresset internationellt anser Kasper Larsen, affärsutvecklare på Camp Adventure, beror på att det inte är ett vanligt utsiktstorn utan att det har uppförts med genomarbetade detaljer och för att smälta samman med naturen och är det första av sitt slag i Skandinavien. 

125 danska kronor kommer det att kosta för att se Danmark en bit från ovan.

Här hittar du Camp Adventure Parks hemsida.

GPS: N55°15'25", E11°58'16"

Taggar: Restips
Danmark får ny turistattraktion
Danmark får ny turistattraktion

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.