Bild
Nästa artikel
Här är Sveriges vackraste omvägar

Här är Sveriges vackraste omvägar

RESTIPS

Att resa med bil kan som bekant bjuda på många vackra och storslagna vyer och udda spännande platser. Har du till exempel hört talas om Broccoliträdet i Husqvarna, badhytterna i Hjo eller Kustvägen nära Sundsvall? Circle K har samlat tips på vackra platser på en ny hemsida som ska få fler att upptäcka Sverige.

Sveriges Vackraste Omvägar är en sida skapad av Circle K som ska ge inspiration till bilister som reser längs de svenska vägarna och där ges tips om vackra platser som är värda en omväg. Det finns tips på omvägar från Simrishamn i söder till Kiruna i norr och sidan uppdateras löpande under hela sommaren.

– Vi har cirka 300 fullservicestationer runt om i hela Sverige och vår personal får ofta frågor om platser i närheten av stationen som är värda ett besök. Vi har skapat den här sidan för att göra det enkelt för semesterfirare att hitta vackra och ibland gömda platser i vårt land, säger Johanna Wintzell, Communications Specialist, Circle K Sverige.

Bidragen är inskickade av de som vet bäst, nämligen de som har varit där. Det enda som behövs för att skicka in en omväg är en bild och en text som beskriver varför just den här platsen är värd en omväg.

– Vi hoppas att det här får fler att upptäcka Sverige, säger Johanna Wintzell.

Bland tipsen som kommit in från besökarna finns bland annat Mullfjällets topp i Årebadhytterna i Hjoberget Luossavaara i Kiruna, alldeles nära toppen, där det står en parkbänk på fjällsluttningen där man kan njuta av utsikten, ”Broccoliträdet” i HusqvarnaTjurpannans naturreservat i Bohuslän och  vattenfallet Forsemölla i Skåne.

Adressen till hemsidan är: www.SverigesVackrasteOmvägar.se

   
TOPPLISTA SVERIGE

Här är Sveriges vackraste omvägar

1. LUOSSAVAARA/KIRUNA
På berget Luossavaara i Kiruna, alldeles nära toppen, står en parkbänk på fjällsluttningen. På parkbänken kan man slå sig ner och bekvämt njuta av den fantastiska utsikten över Kiruna-fjällen. 

Hitta hit: https://www.google.com/maps/dir//67.8800342,20.226237800000035

Här är Sveriges vackraste omvägar

2. BADHYTTERNA I HJO/HJO
Tre av de totalt nio klassiska badhytter man möts av i Hjo. Dessa går även att hyra för en dag. Alldeles intill finns också en uppvärmd bassäng och två fyrar. 
Hitta hit: https://www.google.com/maps/dir//58.3039029,14.294575500000064

Här är Sveriges vackraste omvägar

3. BROCCOLITRÄDET/VÄTTERNS SYDSPETS/HUSQVARNA
Vid trafikplats Husqvarna Södra längs E4:an kan detta naturliga mästerverk skådas. En perfekt plats för att sträcka på benen och njuta av utsikten. Broccoliträdet har till och med ett eget instagramkonto, @thebroccolitree. 
Hitta hit: https://www.google.com/maps/dir//57.7933639,14.259867699999973

Här är Sveriges vackraste omvägar

4. SÖDERÅSENS NATIONALPARK/NORDVÄSTRA SKÅNE

Söderåsens Nationalpark kallas ofta Skånes vackraste naturupplevelse och utsiktsplatsen Kopparhatten är ett måste om man gillar storslagna vyer. Parken har norra Europas största sammanhängande lövskogsområden och bjuder på både dramatisk natur och olika vandringsleder av varierande svårighetsgrad.
Hitta hit: https://www.google.com/maps/dir//56.0346354,13.238514699999996

Här är Sveriges vackraste omvägar

5. TJURPANNANS NATURRESERVAT/HAVSTENSSUND
Tjurpannan ligger sydväst om Havstenssund, ett naturreservat som saknar skyddande ytterskärgård - något som påverkat naturen i ett av Bohusläns mest exponerade fastlandsparti. Ett lättillgängligt område med fina vandringsstråk som bjuder på allt från branta klippstränder, strandängar med sällsynta växter till de mest fantastiska utsikter. 
Hitta hit: https://www.google.com/maps/dir//58.7236293,11.173803799999973

Taggar: Restips

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.