Bild
Nästa artikel
Hitta nya utflyktsfavoriter med A day in Halland

Hitta nya utflyktsfavoriter med A day in Halland

HALLAND

Som besökare i ett område är problemet att hitta alla näraliggande pärlor. Det kommer en app, A day in Halland, att råda bot på. Med nyutvecklade funktioner ska den ge personligt avpassade tips efter besökarens intressen.

”Vad ska vi göra idag?” är frågan som många ställer sig i semestertider. Med A day in Halland blir det enklare att hitta svaret. Den digitala guiden utgår från var användaren befinner sig och ger utvalda tips på aktiviteter, besöksmål och evenemang inom kategorier som användaren är intresserad av. Om telefonens platstjänst är avstängt eller om användaren inte befinner sig i Halland kan man själv välja vilken ort guiden ska utgå ifrån och språket, engelska eller svenska, väljs av appen efter telefonens språkinställning. Visit Halland hoppas öka intresset för regionen när det blir lättare att upptäcka nya upplevelser.

– Vi skapar den här guiden i tätt samarbete med kommunerna. Kungsbacka, Varberg, Falkenberg, Halmstad, Hylte och Laholm hjälper oss välja ut vilka tips som ska vara med, och det bidrar till att guiden är full av små guldkorn och hemliga favoriter, berättar Lisa Söderholm, kommunikatör på Visit Halland.

A day in Halland fanns redan förra året, men inför årets sommarsäsong har den digitala guiden fått ett rejält lyft. Funktionaliteten är mycket bättre, tipsen är många fler. Och ännu fler tips är på väg in, tack vare kommunerna i regionen. 

– Besökare vill ha härliga, äkta upplevelser och riktigt bra tips, de rör sig i hela Halland och är ofta inte så medvetna om kommungränser. Vi skapade A day in Halland med förhoppningen att ge dem detta, och hoppas att de upptäcker att här finns så många härliga upplevelser att de vill stanna en dag till i Halland. Vi hoppas också att den kommer användas av hallänningarna själva, för det är ju så lätt att bli hemmablind, säger Lisa Söderholm. 


Det unika med A day in Halland är att den känner av var användaren befinner sig och ger tips på vad besökaren kan göra inom gångavstånd, cykelavstånd och tåg- och bilavstånd. Den utgår också från vad besökaren är intresserad av, för att både turister och hallänningar ska hitta sina nya favoritbadplatser, bästa familjeutflykterna, mysiga gårdsbutiker, härliga sjäIvplock, spännande konstateljéer, roliga evenemang och mycket, mycket mer.

Här hittar du guiden:
www.adayinhalland.com

Taggar: Restips

Kommentarer

#1
Maklo
2019-07-29 08:35

Bra guide!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.