Bild
Nästa artikel
Hovdala vandringscentrum invigt

Hovdala vandringscentrum invigt

SKÅNE

Igår invigdes Hovdala vandringscentrum. Vandringscentret är en viktig del i utvecklingen av Hovdala naturområde till en attraktiv och tillgänglig vandringsdestination. Målet är att komma i Europas topp 20.

Hovdala är nu etablerat som vandringsdestination och målet framöver är att centret ska bli certifierat som en av Europas 20 bästa vandringsleder. Detta kan ytterligare stärka Hässleholm som naturnära knutpunkt och vandringskommun. Ambitionen är att göra Hovdala naturområde mer tillgängligt för kommunens turister.

- Hovdala är en viktig del av Hässleholms kommun och det är ett utflyktsmål värt att besöka för att ta del av den vackra och omväxlande naturen, säger Robin Gustavsson (KD), kommunstyrelsens vice ordförande.

Vandringssystemet har nyligen blivit färdigställt även om lederna har funnits sedan tidigare. De är nu tydligt uppmärkta med skyltar, en ny vandringskarta har tagits fram och lederna har blivit sammankopplade för att ge den som vandrar fler valmöjligheter.

- Att vandra i skog och mark är bra för oss människor eftersom vi både får motion och frisk luft. I det vackra Hovdalaområdet finns det något för alla tack vare det stora utbudet av vandringsleder, säger landshövding Anneli Hulthén. 

- Det känns bra att Hässleholms kommun har byggt en attraktiv vandringsdestination som stärker både landsbygd och besöksnäring, det är viktigt för kommunens utveckling, säger Lars Johnsson (M), kommunstyrelsens ordförande.

GPS: N56°06'15", E13°42'50"

Taggar: Restips

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.