Bild
Nästa artikel
I vinter blir det ännu mer snö

I vinter blir det ännu mer snö

RESTIPS

Nu har skidföretaget SkiStar presenterat vinterns nyheter och de lockar med mer snö i backarna och en utbyggnad av anläggningar runt om i Sverige inför årets skidsäsong.

Gästerna i Sälen, Åre, Vemdalen, Hemsedal och Trysil får ta del av en ny skidupplevelse när SkiStar fun slopes gör entré på den skandinaviska marknaden. Äventyrsområdet hämtar inspiration från snowparks och skicrossbanor och är byggt för att passa alla, oavsett ålder och färdighetsnivå. Alla fun slopes är placerade i backar med blå lutning och skid- och snowboardåkarna passerar broar, terrängvågor, tunnlar och flera andra spännande element. Det är första gången fun slopes går att uppleva i Skandinavien.

- Här kommer alla, oavsett ålder och åkskicklighet, att kunna uppleva skidglädje och pirr i magen på riktigt, säger Fredrik Rydén, ansvarig för utvecklingen av fun slopes.

Åre

Åre förbereder sig för alpina VM2019 och inför årets säsong höjs kvaliteten på underlaget i skidbackarna. Det sker bland annat genom en investering i en högkvalitativ pistmaskin och utbyggnation av snöläggningssystemet i nedfarten Snobbrännan. Det populära skidområdet Åre Sadeln utökas dessutom med ännu mer skidåkning. Den nya nedfarten har svårighetsgrad blå vilket passar både nybörjare och de som gillar att njuta av långa carvingsvängar.

Årets skidnyhet fun slope hittar du i nedfart nummer 45 i Rödkullen. Mer om Åres nyheter här

Sälen


Om du brukar glida ner för backarna i södra Lindvallen kan du se fram emot ännu mer snö när SkiStar satsar på ett helt nytt snösystem. Skogspartiet i skidområdet mellan Söderåstorgetoch populära Experiumtorget öppnas upp för att göra skidområdet roligare och lättare att tas sig mellan. SkiStar har även valt att satsa på de små åkarna genom att skapa ett helt nytt skogsskidområde. Valleskogen ligger på toppen av Hundfjället och är perfekt för ”offpist-åk” på ett lekfullt och säkert sätt.

Årets skidnyhet fun slope hittar du i nedfart nummer 30 i Lindvallen. Mer om Sälens nyheter här

Vemdalen

I Björnrike byggs ett nytt torg mellan Björnvallen och Sveriges längsta expresslift – Grizzly Express. Där flyttar sportbutiken SkiStarshop Concept Store in samt kommer det bland annat att finnas ett familjevänligt rullband som tar skidåkarna direkt från torget och ut i skidbacken. Nedfarten nääs slingan på Vemdalsskalet blir dubbelt så bred för mer svängrum. Gästerna i Vemdalen kan även se fram emot flera nya restauranger, butiker och roliga aktiviteter.

Årets skidnyhet fun slope hittar du i nedfart nummer 18 på Vemdalsskalet. Mer om Vemdalens nyheter här.

Hammarbybacken gästas av världsstjärnor

Den 30 januari 2018 genomförs för tredje gången en världscuptävling i parallellslalom i citybacken. Över 9 000 åskådare upplevde en fantastisk kväll 31 januari 2017. Det var en upprepning av första årets succé och nu förväntas det spektakulära evenemanget locka rekordpublik.

Taggar: Restips

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.