Bild
Nästa artikel
Idag öppnar naturum Fulufjället för säsongen

Idag öppnar naturum Fulufjället för säsongen

DALARNA

I samband med Biologiska mångfaldens dag och Nationalparkernas dag öppnar naturum Fulufjället nu för säsongen. Öppningsdagen blir en dag fylld med spännande aktiviteter. Redan klockan 06.00 kan allmänheten följa med på fågelmorgon. Senare, klockan 15–17, hålls en vandring i gammelskogen på temat: Vad är skogen egentligen?

I Fulufjällets nationalpark hittar du spektakulär natur, i form av bland annat Sveriges högsta vattenfall Njupeskär, urgamla tall- och granskogar och vida fjällvidder. Naturum Fulufjället är en plats där man lär sig om naturen. Det är också den perfekta startpunkten för den som vill vandra i Fulufjällets nationalpark. Lederna sträcker sig milsvitt över landskapet och här finns flera raststugor längs vägen.

– Äntligen öppnar vi för sommaren och välkomnar besökare på naturum till våra aktiviteter. Förra året hade vi 30 000 besökare och vi hoppas såklart på ännu fler i år, säger Sofia Tiger, naturumföreståndare. I naturum kan du i sommar träffa mig och mina kollegor Sebastian och Marie. Vi kommer också att ha praktikanter från Tyskland, Frankrike och Sverige.

– Vi har lagt ner mycket kraft på att göra delar av nationalparken tillgänglig för alla. Under de senaste åren har vi bland annat byggt nya spänger och rastplatser, grusat och tagit bort hinder i form av rötter och stenar. En ny naturstig med skyltar längs leden till Njupeskär kommer upp under året, med information om naturen du kan uppleva på din vandring.

Naturum har öppet mellan 10 och 17 från och med idag, 25 maj, och fram till 6 oktober.

Här kan du läsa mer om naturum Fulufjället.

Taggar: Restips

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.