Bild
Nästa artikel
Kallbadsveckan i Helsingborg är tillbaka 2020

Kallbadsveckan i Helsingborg är tillbaka 2020

SKÅNE

Helsingborg satsar för andra året på kallbadsveckan och erbjuder en fullspäckad vecka med aktiviteter, spännande föreläsningar och kalla bad i Öresund.

Kallbadsveckans program bjuder den här gången, som är den 29 januari till 3 februari 2020, på bland annat bastuchill, aufguss, kvällsdopp och bastuyoga, samt föreläsningar med kallbadsprofiler på årets tema badhistoria. En nyhet i programmet är Kallbadsveckans egen paneldialog med kallbads-stammisar som delar med sig av sina personliga berättelser om kallbad.

– Efter succépremiären är det självklart för oss att Kallbadsveckan är här för att stanna. Kallbadstraditionen är stark i Helsingborg och staden är unik som kan erbjuda tre kallbadhus. Med Kallbadsveckan som återkommande evenemang hoppas vi att ännu fler hittar till oss – både invånare och besökare utifrån, säger Mia Jansson, anläggningsföreståndare på Kallis och Pålsjöbaden.

De tre kallbadhusen som avses är Kallis, Pålsjöbaden och Rååbaden och föreläsningarna äger rum på olika platser i Helsingborg, där bland annat Chocolatte och Lakritsfabriken är två nya programpunkter. Precis som förra året är flera hotell delaktiga i att paketera evenemanget till en trevlig kallbadsweekend i Helsingborg.

Vår ambition med Kallbadsveckan är att involvera hela destinationen och på sikt skapa en ny anledning att resa till Helsingborg utanför den traditionella högsäsongen, fortsätter Anette Lindstrup.

Badpassen, som finns i två versioner, finns att köpa från och med fredag 25 oktober här.

Taggar: Restips

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.