Bild
Nästa artikel
Torsten Byström, projektledare för Lofsdalen Masterplan 2.0 framför den nya skidtunneln
Torsten Byström, projektledare för Lofsdalen Masterplan 2.0 framför den nya skidtunneln

Lofsdalen satsar mer på spår och leder

HÄRJEDALEN

Det jobbas för fullt i Lofsdalen inför säsongspremiären den 7 december. Bland annat görs en rad insatser för att förbättra fjällbyns system av tur- och längdspår.

Det tre kilometer långa elljusspåret har rustats med nytt underlag som borgar för bra snöläggning och spår tidigt på säsongen. Upprustningen ingår i projektet Lofsdalen Masterplan 2.0 som startade i september 2015 med syftet att locka fler besökare, både nationella och internationella.

– När projektet är slut om ett år har vi lagt cirka 13 miljoner för att utöka och förbättra aktiviteter för besökarna. Och i tillägg till pengarna, en rad ovärderliga ideella arbetstimmar. Jag brinner för orten och hoppas fler ska upptäcka denna fina och trivsamma fjällby, säger Torsten Byström som är projektledare för besöksnäringsprojektet.

Elljusspåret får också ett vindskydd som kan bli ett kort och enkelt utflyktsmål för familjer med mindre barn. I närhet till elljusslingan byggs en vallabod. För att öka både säkerhet och bekvämlighet byggs en skidtunnel i ett nytt tomtområde samt en skidbro över en väg. 

De totalt 122 kilometer preparerade längdskidspåren får förbättrad skyltning och nya spårmarkeringar. Det byggs också en ny vallabod vid Hovärkens spårcentral, en populär utgångspunkt för både längdåkare och solgropsnjutare. Västvallen är startplats för många turskidåkare, denna har försetts med större parkeringsmöjligheter.

För att göra det enkelt för Lofsdalens gäster att få information om spår och spårstatus, både för längd- och skoterspår, tas det fram en app med digitala spårkartor. Där kan man till exempel få reda på längdspårets skick innan man ställer sig i vallaboden och gör sig redo för motionsrundan. Informationen kommer även finnas på webben. Lansering under vintersäsongen.

– Nu hoppas vi på en tidig vinter med mycket snö, säger Torsten innan han åker iväg för att se till arbetet med den nya skidbron.

Här är ett förslag på camping.

Taggar: Restips

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.