Bild
Nästa artikel
Magiskt slott bjuder in till promenader

Magiskt slott bjuder in till promenader

SKÅNE

Varje kväll fram till 15 november bjuder Sofiero slott in till en stämningsfull, upplyst park i höstskrud nu när höstmörkret sänker sig över landet.

Under evenemanget "höstljus" kan besökarna gå en rogivande promenad, pausa med en kaffe eller varm choklad ute i parken och njuta av en stunds avkoppling utomhus. Sofiero slott är vackert upplyst och träden skiftar i rött, blått och lila. Nere i ravinen lyser lampor i takt med stämningsfull musik och i Sagoskogens förtrollande värld kan barnen ge sig ut på reflexjakt.

– Vi har bytt sommarens blommor mot ljus i parken. Det blir en förhöjd känsla med de belysta träden och värmande eldkorgarna. Vi kommer också förändra ljusinstallationerna, för att skapa nya upplevelser under de tre veckorna, säger Matthias Bong, projektledare.

Slottsbutiken och café Glasverandan har öppet dagligen klockan 16-21. Restaurangen har öppet under begränsade tider. Det finns även möjlighet att köpa varma och kalla drycker samt grillad korv ute i parken.

Taggar: Restips

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.