Bild
Nästa artikel
Natursköna Granö Beckasin

Natursköna Granö Beckasin

CAMPINGTIPS

Om du färdas längs Blå Vägen E12 i Västerbotten är Granö Beckasin ett trevligt delmål. Här äter du gott i restaurangen och på campingen finns platser med egna fiskebryggor och utsikt över Umeälven.

Mellan Umeå och Lycksele ligger byn Granö och mitt i byn hittar du campingen Granö Beckasin. Campingen ligger mycket vackert med platser alldeles intill Umeälven och flera av dem har till och med fiskebryggor och direkt utsikt över den stilla flytande älven.
 
Granö Beckasin är en välkänd anläggning för Västerbottningar och faktiskt även internationellt uppmärksammad, tack vare de trädkojor som liknar fågelnästen där man kan övernatta. Anläggningens första ”fågelnäste” byggdes 2012 och i dag har man sex stycken. Varje näste har hotellrumsstandard och är populära för bröllopspar och konferensgäster.

Restaurangen är också känd för sina vällagade rätter på lokala råvaror medan campingen i sig är av det lilla familjära slaget med sina 21 platser.
 
Läget är rogivande men trots att campingen är så liten finns det gott om aktiviteter och övrig service. Här finns en mysig badstrand, trampbåtar, roddbåtar, lekplats och förstås fiskebryggor. Vill man ha mer avancerade aktiviteter så finns möjligheter till bastubad, golfturer, historievandringar, yoga och vintertid erbjuds hundspann, norrskensturer, skid- och skoterturer bland mycket annat.
 
Så om du färdas på Blå Vägen mellan Umeå och Lycksele, kanske på väg mot Norge eller Tärnafjällen så är Granö Beckasin ett trevligt stopp.
 
Fakta Granö Beckasin

Adress: Granö Beckasin, Västanå 15, 922 95 Granö Koordinater: N64°22'26" E19°19'36" Öppet: maj-september (övrigt enl. överenskommelse)
Antal platser: 21 med tillgång till elstolpe
Campingpriser: 240 kr/dygn inkl. el
Service: WC, HWC, vattenpåfyllning, latrin, duschar, tvättmaskin (ej torktumlare), sopor.
Kontakt: 0933-410 00
Hemsida: www.granobeckasin.com

Taggar: Restips

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.