Bild
Nästa artikel
Nu är det dags för tranorna

Nu är det dags för tranorna

VÄSTERGÖTLAND

När tranorna kommer till Hornborgasjön är våren här och på söndag den 15:e mars är det dags! Utöver tranor blir det boksläpp och föredrag av lokala profiler samt premiär för en ny utställning av Broddetorpsskolan.

De första tranorna har redan kommit men än så länge har de inte kommit i det riktigt stora antal som annonserar våren. Men det är nära när Naturum Hornborgasjön slår upp portarna för säsongen.

– Det här är startskottet för våren. Nu börjar vårfåglarna samlas och besökarna likaså. Vårkänslorna stiger verkligen, säger Sofie Stålhand, föreståndare på naturum Hornborgasjön.

Söndagen den 15:e mars kommer att inledas med att den lokala konstnären Lasse Holgersson släpper sin nya barnbok om Ture Trana på naturum. Det blir även högläsning och signering av boken i Doppingens hörsal.

Klockan 14 kommer även den lokala fotografen och författaren Torbjörn Skogedahl att hålla ett föredrag. I föredraget kommer han att visa bilder och berätta om möten med både däggdjur och fåglar. På naturum kan besökarna också ta del av en ny utställning som har gjorts av eleverna på Broddetorpsskolan. Utställningen ”Naturens förvandlingar” skildrar hur en fjärils liv ser ut.

Utanför naturum ställer konstnären Urban Imberg från Skövde ut sina tranor av plåt i naturlig storlek. Dessutom finns Mikael Sunnerstrands akvareller med naturmotiv att beskåda inne på Galleri Doppingen.

– Det känns härligt att vara igång. Vi har väntat och planerat sedan i höstas och ser nu verkligen fram emot att välkomna alla besökare, säger Sofie Stålhand, föreståndare på naturum Hornborgasjön.

Även Café Doppingen öppnar den 15:e mars.

Läs mer om naturums program för året här.
Taggar: Restips

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.