Bild
Nästa artikel
Nu lanseras Höga Kusten-appen

Nu lanseras Höga Kusten-appen

ÅNGERMANLAND

Höga Kusten Destinationsutveckling släpper i samarbete med Höga Kusten Turism en Höga Kusten-app som ska inspirera och informera såväl besökare som Högakustenbor om aktiviteter, boenden, evenemang och smakupplevelser i området.

Arbetet med att få appen klar för lansering har pågått sedan i höstas. Då appen är geografiskt anpassad visar den i första hand relevant information och tips från platsen och omgivningen där besökaren befinner sig. 

– Appen är en viktig del i vårt arbete med att skapa en bredare besöksservice och att besökaren ska kunna få turistisk information var den än befinner sig, förklarar Marcus Strömsten, ansvarig för Höga Kusten Destinationsutvecklings digitala närvaro. Kartor med vandringstips och utflyktstips har fått stort utrymme och det är också här mycket av jobbet ligger med att tracka och lägga in rätt koordinater. Många som besöker Höga Kusten är intresserad av vandring och vi har nu tillgängliggjort de flesta vandringsleder och utflyktstips digitalt med lättöverskådliga och informativa kartor.

I appen ges även flera tips på stads- och kulturvandringar samt utflyktstips på olika teman som till exempel bilnostalgi, grottguide, världsarvet och tusen år av mänskliga spår.

– Oavsett om du vill upptäcka Höga Kusten tillsammans med din familj, kompisgänget eller på egen hand är appen ett bra hjälpmedel för att snabbt och enkelt få tips på vad som finns att göra i din omgivning och i hela destinationen. Vi kommer allt eftersom att vidareutveckla appen med ännu fler utflyktstips och kartor. Appen innehåller även information för att planera resan. Användaren kan "favorisera" besöksmål och platser att besöka, hitta tidtabeller för båtar och bussar och se vart närmaste InfoPoint finns. Min förhoppning är att besökare och Högakustenbor laddar ner appen i sin mobil och upplever att den är ett bra verktyg för att lättare kunna utforska destination både nu i sommar och året runt. 


Appen finns för både Android och Iphone och finns att ladda ner där appar finns. 

Kolla in filmen om Höga Kusten-appen

Taggar: Restips

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.