Bild
Nästa artikel
Ny utflyktsguide ska locka ut i naturen

Ny utflyktsguide ska locka ut i naturen

SMÅLAND

Lagom till semestertiderna kommer en helt ny utflyktsguide från Kalmar kommun. Den har fokus på upplevelser i naturen och blandar kända utflyktsmål med lite mer dolda pärlor. 

I broschyren tipsas om både specifika platser och större områden, ordnade från norr till söder. Platserna är dessutom kategoriserade utifrån fyra teman:

  • familj
  • kultur
  • upptäcka
  • harmoni.

– Det finns såklart många fler utflyktsmål i Kalmar kommun än de som kommit med, men det här är en god början. Vi ville gärna få med lite mindre kända platser, säger Eva-Lena Larsdotter, friluftsutvecklare på Kalmar kommun i ett pressmeddelande.

Den tryckta versionen kommer under början av nästa vecka, men lättast är kanske att redan nu ladda ner den digitala pdf:en på kalmar.se/utflyktstips.

– Det känns helt rätt att komma med den här guiden nu. I år är det friluftslivets år, och vi har dessutom en pandemi som fått fler och fler att upptäcka utelivet, säger Eva-Lena Larsdotter. 

Utflyktsguiden har medfinansierats genom statsbidrag Lokala naturvårdssatsningen, LONA, som förmedlats av Länsstyrelsen Kalmar län.
 

Taggar: Restips

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.