Bild
Nästa artikel
Nya storsatsningar i Stöten

Nya storsatsningar i Stöten

DALARNA

Nytt snösystem och utökad service några av nyheterna i Stöten. Mångmiljoninvesteringen ska öka snösäkerheten och det blir en ny restaurang som exempel på nyheterna i Stöten säsongen 2017/2018.

Nu följer Destination Stöten i Sälen AB upp fjolårets satsning med ett helt nytt familjeområde och Dalarnas snabbaste och längsta 6-stolslift, Vargy Express. Bland satsningarna märks den största investeringen på snö någonsin. Det handlar om en mångmiljoninvesteringen på cirka 35 miljoner kronor, och totalt har Stöten investerat 55 miljoner kronor i snöläggningssystem de senaste fem åren.

– Med det nya snöläggningssystemet kan vi mer än halvera tiden att lägga snö! Kvaliteten blir bättre och fler nedfarter kommer att kunna öppna tidigare. Nu har vi vinden i ryggen. Vi erbjuder sedan tidigare Sälens bästa skidåkning och med den kommande internationella flygplatsen i Rörbäcksnäs får vi inte tappa fart, därav alla årets satsningar, säger Johan Thorn, vd, Stöten i Sälen AB.

Stöten Adventure består av totalt åtta olika tävlingsarenor med tävlingsutmaningar för skidåkare på alla nivåer. Nyheten ifjol var var Selftimerbanan i nedfarten Illern. Nu har Selftimerbanan breddats rejält.

Skidtorget får ett rejält lyft. Området har schaktats om och breddats, och blir nu både skidvänligare och mer tillgängligt, bland annat blir det möjligt att skida ända in i en nyöppnad restaurang.

Även möjligheterna att avnjuta medhavd matsäck blir fler, med två nya värmestugor. Den ena öppnas på Stötentorget, i hjärtat av anläggningen och den andra på Skidtorget.

Taggar: Restips

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.